Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εκτός έδρας νίκη στο μπάσκετ του Ζαφειράκη επί του Σκυδραϊκού

Μια εύκολη νίκη όπως λογικά αναμενόταν πέτυχε ο Ζαφειράκης Νάουσας στη Σκύδρα επί του τοπικού Σκυδραικού με σκορ 52-68 για τα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής. Οι παίκτες μας παρουσιάσθηκαν σοβαροί από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα της Σκύδρας να διεκδικήσει από το παιχνίδι κάτι παραπάνω από μια ήττα σε λογικά πλαίσια διαφοράς σκορ. Το προπονητικό team του Ζαφειράκη μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και στους 12 παίκτες, ενώ στα θετικά του αγώνα η συμμετοχή για λίγα λεπτά του Κώστα Λίτου ο οποίος ανήκει
ηλικιακά ακόμα στο παιδικό τμήμα αλλά αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου. Την επόμενη αγωνιστική και συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η ομάδα μας υποδέχεται στις 20:00 στο κλειστό της πόλης μας την ομάδα του ΑΟΚ Γουμένισσας με στόχο τη νίκη που υα τη διατηρήσει σε τροχιά τετράδας.
Πέντε αγωνιστικές απομένουν για να τελειώσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και πολλά δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει τόσο στην ουρά όσο και στη κορυφή της βαθμολογίας. Οι ομάδες του Βαφύρα και του Σκυδραικού, θα είναι όπως όλα δείχνουν οι ομάδες που θα υποβιβασθούν καθώς απέχουν 2 βαθμούς από τη σωτηρία. Στη κορυφή, ΑΟΚ Βέροιας και Αριδαίας παλεύουν για τη πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-off και πολλά θα ξεκαθαρίσουν αυτό το Σάββατο που τίθενται αντιμέτωπες στην Αριδαία. Θέση στη πρώτη τετράδα έχει κλείσει και η ομάδα του Πανεδεσσαικού που λογικά θα τερματίσει 3η καθώς δύσκολα να απειλήσει τη πρώτη δυάδα ή να απειληθεί από τους διώκτες της. Για τη 4η θέση που οδηγεί στα play-off θα παλέψουν οι Ζαφειράκης και ΓΑΣ Έδεσσας και πολλά θα ξεκαθαρίσουν την 20η αγωνιστική που θα αγωνιστούν μεταξύ τους στην Έδεσσα.
Το δικό τους «πάρτυ» συνέχισαν οι έφηβοι του Ζαφειράκη που πέτυχαν την 11η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες. Θύμα τους αυτή τη φορά η ομάδα του ΑΟΚ Βέροιας την οποία και νίκησαν στη Βέροια με σκορ 40-62. Πλέον και μαθηματικά η ομάδα μας εξασφάλισε τη πρώτη θέση στον όμιλο της και το παιχνίδι της 19ης Φεβρουαρίου στις 12:00 με τον Αετό Κιλκίς στο κλειστό της πόλης μας έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Βλέποντας τη κατάσταση και στους δύο ομίλους, δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει η τετράδα του final-four που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.  Ζαφειράκης Νάουσας, Αετός Κιλκίς, Πιερικός και ΑΓΕ Πιερίας θα είναι οι τέσσερις διεκδικητές και με πολύ ενδιαφέρον θα αναμένουμε την ουδέτερη έδρα που θα φιλοξενήσει το final-four με τη πόλη της Βέροιας να αποτελεί τη μόνη λογική και πραγματικά ουδέτερη λύση.
Το παιδικό τμήμα δεν αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα καθώς το παιχνίδι της με τον Άθλο Αλεξάνδρειας αναβλήθηκε μετά από αίτημα της αντιπάλου ομάδας. Σύντομα θα ορισθεί πότε θα πραγματοποιηθεί. Τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 10:00 η ομάδα μας υποδέχεται στο κλειστό της πόλης μας την ομάδα του Φίλιππου Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου