Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Στο Ισραήλ ο Νίκος Κουτσογιάννης

Σειρά σημαντικών επαφών είχε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Νάουσας στην αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Τελ Αβίβ, που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με την τουριστική έκθεση IMTM (International Mediterranean Tourism Market) στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στην αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης εκτός του Δήμου Νάουσας συμμετείχαν επίσης το
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το γραφείο για τον συνεδριακό Τουρισμό Θεσσαλονίκης (TCB) και η ΔΕΘ-HELEXPO.

Η συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στη Διπλωματία των Πόλεων γίνεται δορυφορικά και ενισχυτικά της προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικού συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί, ώστε στο πλαίσιο της συγκροτημένης προσπάθειας τουριστικής ανάπτυξη που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Νάουσας να απορροφηθούν το δυνατόν περισσότερα γκρουπ επισκεπτών και στην περιοχή μας, ως εναλλακτικού προορισμού. Στη διάρκεια των ημερών της έκθεσης έγινε πλήθος επαφών του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Μάντσιου με τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ, ενώ συμφωνήθηκε η αποστολή επιπλέον ενημερωτικού υλικού.

Ο Δήμαρχος Νάουσας είχε επίσης συναντήσεις:

-Με τον Dr Guttmann, Chief Hydrologist της Mekorot, της κρατικής εταιρείας διαχείρισης των υδάτων του Ισραήλ. Συζητήθηκαν θέματα ορθολογικής και αειφορικής διαχείρισης υδατικών πόρων, με έμφαση στη χρηστή διαχείριση των αποθεμάτων για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης. Από την πλευρά του Δήμου Νάουσας παρουσιάστηκε το καινοτόμο σχέδιο διαχείρισης των νερών του δικτύου ύδρευσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο ζήτημα της αξιοποίησης του υδατικού αποθέματος του Βερμίου.

-Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, τον οποίο ο Δήμαρχος κάλεσε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Νάουσας Οσίου Θεοφάνους.

-Με τον Δήμαρχο Τελ Αβίβ Ron Huldai και επιτελείς του, όπου συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του εκεί Δήμου με στόχο την αξιοποίηση καλών πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου