Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Καλό ταξίδι ξάδερφε

Κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς ότι μεγαλώνεις και δεν είσαι πια το μικρό αγόρι με το κοντό παντελονάκι, που αλώνιζες στους δρόμους του χωριού της γιαγιάς σου, κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Στιγμές αποχωρισμού από αγαπημένα σου ξαδέρφια. Τρίτος στη σειρά ο ξάδερφος που αποχαιρετώ από το σόι της μάνας μου. Στα 70 του
χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ζαχαρίας Γκίνογλου από τον Στενήμαχο ή "Χουρπάν" όπως το λένε στην ντοπιολαλιά. Τα είπαμε ένα μήνα πριν στο σπίτι του. Σήμερα το πρωί η ψυχή του πέταξε στα ουράνια για να βρει την Μαρίκα και τον Μανώλη, τους γονείς του, την γιαγιά την Ντόμνα και τον παππού τον Ζαχαρία, την γιαγιά την Λουλούκα και τον παππού τον Βαγγέλη. Σαν σήμερα οι ξένιαστες στιγμές που ζήσαμε στην ταβέρνα του, όταν οι κότες πήγαιναν σειρά, ειδικά στο καλοκαιρινό πανηγύρι της Αγιανάργυρης. Καλό ταξίδι ξάδερφε. Και μην ξεχάσεις να φιλήσεις εκεί ψηλά τον Κώστα και τον Κώστα μας. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην Φανή, την  Μαρία, τον Μανώλη και τα εγγόνια σου.

Υ.Γ Η εξόδιος ακολουθία του Ζαχαρία Γκίνογλου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν Αγίων Αναργύρων Στενημάχου Νάουσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου