Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Διασταυρούμενα πυρά δια… επιστολής του τέως και απάντηση του νυν δημάρχου!

Aπουσίασε από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου  η μείζον μειοψηφία της «Δημοτικής Ανανέωσης» του κ. Τάσου Καραμπατζού. Σε επιστολή του ο τέως δήμαρχος, την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος του σώματος κ. Αποστόλου, κατηγόρησε την
δημοτική αρχή για έλλειψη προγραμματισμού, λέγοντας ότι η διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων   έπρεπε να έρθει σε τακτική συνεδρίαση. Επίσης ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι η  μετάβαση  δημάρχου και αντιδημάρχου στην έκθεση τουρισμού του Ισραήλ «είναι μια γνωστή επανάληψη- και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς- των μέχρι τώρα  ταξιδιών των αιρετών του Δήμου μας (π.χ. έξοδα μετακινήσεων αιρετών, μόνο για το έτος 2016: 13.500 €), για τα αποτελέσματα των οποίων ουδέποτε και κανένας από τη Δημοτική Αρχή δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα».
Απαντώντας ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι η παράταξη του κάνει πολιτική στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στα δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας παρελθόν την παράταξη του κ. Καραμπατζού, για την οποία είπε ότι θα παραμείνει και στο μέλλον…παρελθόν. Αναφορικά με τα έξοδα μετακινήσεων του ο κ. δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Καραμπατζό ότι ως δήμαρχος χρέωνε τον δήμο με έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης για μετακινήσεις του στην Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος κατεβαίνει στην συμπρωτεύουσα πολλές φορές με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. H δήλωση του κ. Καραμπατζού έχει ως εξής:



Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.
      Σας ενημερώνω ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,  η παράταξή μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» δεν θα παραστεί,  επειδή ο «σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός»  τον οποίο  επικαλείται  συνέχεια ο κ. Δήμαρχος, αποδεικνύεται  για μια ακόμη φορά  «γράμμα κενό».   Θέματα για παράδειγμα, όπως η «διοργάνωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2017», ενώ θα έπρεπε να έρχονται στο Δ.Σ. ως τακτικά, εισάγονται  σε «έκτακτη» συνεδρίαση ενόσω είναι γνωστό από μήνες στη Δημοτική Αρχή το πότε  είναι   οι Απόκριες του 2017,  καταδεικνύουν και πάλι την προχειρότητα  και την έλλειψη προγραμματισμού. Όσο δε για την  τουριστική έκθεση  στο Ισραήλ, είναι μια γνωστή επανάληψη - και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς- των μέχρι τώρα  ταξιδιών των αιρετών του Δήμου μας (π.χ. έξοδα μετακινήσεων αιρετών, μόνο για το έτος 2016: 13.500 €), για τα αποτελέσματα των οποίων ουδέποτε και κανένας από τη Δημοτική Αρχή δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα.
    Παρακαλώ η παρούσα  Δήλωσή μου, να καταχωρηθεί στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης
                                                                            Νάουσα 3-2-2017
                                                                                      Με τιμή
                                                                  Αναστάσιος Κ. Καραμπατζός
                                                Επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου