Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Η βασιλόπιτα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας

Με επιτυχία και με παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η  πρώτη εκδήλωση της χρονιάς της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας.

Μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ιστορία, ήθη-έθιμα, βραβεύσεις. Στον χαιρετισμό του ο
πρόεδρος κ. Γιώργος Μωϋσιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του. Την  Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος  με το φλουρί να πέφτει στην μητέρα όλων μας Παναγία, σηματοδοτώντας άλλη  μια ευλογημένη χρόνια. Ακολούθησε  ομιλία «Ο Βίος του Μ. Βασίλειου» που αποτελεί την κορωνίδα των Αγίων του Πόντου καθώς και το Έθιμο από τον φίλο και μέλλος του συλλόγου μας κ. Απόστολου Εμμανουηλίδη.
Την σκυτάλη πήρε η αγαπητή κα. Ελένη Σαββίδου Ελένη, επί σειρά ετών δασκάλα του χωριού, η οποία μας ταξίδεψε στα «Έθιμα του Πόντου Τότε και Τώρα» μέσα από θεατρικό, αφηγήσεις, χορωδία ,μονόπρακτο,  με τη συμμετοχή των παιδιών του συλλόγου ,συνεπαίρνοντας μικρούς και μεγάλους.
Ακολούθησε η ανασκόπηση της  δημιουργικής χρονιάς που πέρασε από την γραμματέα του συλλόγου κα. Παμπουχίδου Ηλιάνα ,ενώ ταυτόχρονα  οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς .Ακολούθησε η απονομή υποτροφιών σε έξι μαθητές μέλη του συλλόγου για την ενασχόληση τους με την παράδοση και τον Ποντιακό Ελληνισμό.
 Ιδιαίτερη απονομή έγινε στην δική μας κα. Μαρία Σιδηροπούλου, στολίδι του συλλόγου και φωτεινό παράδειγμα όλων μας, για την εισαγωγή της στο Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης , ενώ κατά την διάρκεια των απονομών διαβάστηκαν αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών
.Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι συνοδευόμενο από τα πλούσια κεράσματα των γυναικών του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι πατέρες Διονύσιος και Χρήστος η βουλευτής Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης Ηλίας,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γαιτανίδης Θεόδωρος. κα Λαζαρίδου Δέσποινα, κα Τσαγγαλίδου Νόπη, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου κ. Σπαθόπουλος Ευθύμης και Πολυπλατάνου κ. Πρόιος Χρήστος, η τοπική σύμβουλος Χαρίεσσας κα. Κουμλίδου Μαίρη , ο ποντιακοί σύλλογος Αλεξάνδρειας, ο πολιτιστικός σύλλογος Σταυρού «Η πρόοδος», η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, τα Ποντιακά Νιάτα Ζερβοχωρίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας .
Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ευχαριστεί Θερμά όλους όσους παραβρεθήκαν στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς. Ελπίζουμε στο μέλλον να θαυμάσουμε και άλλες επιτυχίες των νέων μας σε όλους τους τομείς της ζωής και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά τους ως μέλη του κοινωνικού και μορφωτικού σωματείου που ονομάζεται  Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: