Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί παρέλαβε το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού NATO Charity 2016

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού NATO CHARITY 2016, στον οποίο συμμετείχαν Οργανώσεις από 41 χώρες. Από τις 25 προκριθείσες προτάσεις, η πρόταση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κατετάγη στην πρώτη θέση. Το βραβείο παρέλαβαν η Ψυχολόγος μας κυρία Μαρία Πανταζή και η Παιδαγωγός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας κυρία Ολυμπία Πητσιάβα.
Η πρόταση εντάσσεται στον σχεδιασμό του Οργανισμού μας να τελειοποιήσει τις δυνατότητές του
στη διάγνωση και τεκμηρίωση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και να προαγάγει επιστημονικά τη διαδικασία θεραπείας του εξ αυτής τραύματος, με τη δημιουργία ενός Κέντρου Θεραπείας Τραύματος στη Βέροια, στα πλαίσια του Κέντρου Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής, που λειτουργεί με επιτυχία από το 2010.
Στην πρόταση χρηματοδότησης προτάχθηκε η απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών μεθόδων και εργαλείων, καθώς και υλικοτεχνικών μέσων απαραίτητων για τον εξοπλισμό αυτού του Κέντρου. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα επιχειρηθεί η εξεύρεση των λοιπών  πόρων που απαιτούνται, για τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του Κέντρου, κατά τις επιταγές ειδικής μελέτης που ήδη εκπονήθηκε. Η νέα Δομή θα στεγαστεί σε διαμέρισμα που δωρίστηκε στον Οργανισμό μας, από τον ευεργέτη της πόλης μας Ιωάννη Κούσιο και στόχος είναι η άμεση λειτουργία της, γεγονός που αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της παιδικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι συνέπειες της λειτουργίας του Κέντρου για τα παιδιά-θύματα προβλέπεται να είναι σημαντικές, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και τεκμηρίωση, που θα γίνεται με ελεύθερο-αβίαστο τρόπο και στην επιστημονική διαχείριση της συνέχειας,  τόσο σε διαδικαστικό επίπεδο (περιορισμός της τραυματικής ταλαιπωρίας των θυμάτων με συνεχείς καταθέσεις, παρουσία στα δικαστήρια κλπ) όσο και σε επίπεδο θεραπείας (παροχή υψηλής ποιότητας ψυχικής βοήθειας από ειδικούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου