Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Εργατικό Κέντρο. Η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεθοδεύει, με συγκεκριμένα μέτρα που ήδη έχει πάρει, το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας. Στα πλαίσια των περικοπών – μείωση δαπανών των κοινωνικών παροχών επιδιώκεται η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας με αυτές της Βέροιας και έχει ήδη
ετοιμαστεί συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως και αν τις «βαφτίζουν» οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εξυπηρετούν στο δήμο της Νάουσας 34.500 κατοίκους (εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους).
Η σημερινή κυβέρνηση πιστή στις επιδιώξεις ΕΕ και κεφαλαίου όχι μόνο προχωρά σε μεγάλες περικοπές σε υγεία – κοινωνική ασφάλιση –πρόνοια, σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, αλλά ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώμα δυσκολεύοντας ακόμα και τη φυσική πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρούνται ΑΜΕΑ, υπερήλικες κλπ.
Δε θα το επιτρέψουμε!
Όπως και στο παρελθόν αποτρέψαμε το οριστικό κλείσιμο του ΙΚΑ, έτσι και τώρα.
Οργανώνουμε κινητοποίηση την Τετάρτη 11 Γενάρη, 11:00πμ έξω από το ΙΚΑ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους να δώσουν το δυναμικό του παρόν. Καλούμε όλους τους φορείς του δήμου να πάρουν αποφάσεις, να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο το συλλαλητήριο με στόχο να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου