Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας στο "στάσου δίπλα μου"

Το Σάββατο βράδυ (10-12-2016) το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας συμμετείχε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε - στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας - η  ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών.  
      Ήταν μια συμμετοχή στο πρόγραμμα
‘Στάσου Δίπλα μου ’ (Stand Τogether). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργάνωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) σε συνεργασία με την  ανθρωπιστική  βοήθεια  της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Πολιτικής Προστασίας (ECHO), κράτησε 16  ημέρες (25 Νοεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2016) και ήταν μια  διεθνής εκστρατεία ακτιβισμού, που   φέρνει   ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς μαζί για να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.
      Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν από τις 2 το μεσημέρι, τελείωσαν  στις 8 το βράδυ, είχαν  ποικίλο περιεχόμενο και στόχο να προσφέρουν στους πρόσφυγες τη δυνατότητα της συμμετοχής σ’ αυτό, αλλά και έναν τρόπο  έκφρασης και ψυχαγωγίας.
      Πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας της Βέροιας, αλλά και από την Αλεξάνδρεια και τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, γέμισαν τη Στέγη το απόγευμα, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε  όλες τις εκδηλώσεις.
     Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας, κάτω από τη καθοδήγηση του προέδρου και χοροδιδασκάλου του, Τσιαμήτρου Γιάννη,  ξεσήκωσε τους νεαρούς πρόσφυγες, οι οποίοι  αυθόρμητα χόρευαν ακατάπαυστα μέσα στην αίθουσα, καθώς  τα παιδιά του Ομίλου έδιναν τη παράστασή τους επί σκηνής.
    Ήταν μια εκδήλωση, στην οποία φάνηκε γενικά  ότι τα πολιτιστικά στοιχεία των λαών περισσότερο  ενώνουν τους ανθρώπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου