Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ. «Απολαμβάνοντας» τα επίχειρα της δαιμονοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας!

Δικαίως αγανακτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη κινητή ή ακίνητη περιουσία και καταθέσεις, όπως η συντοπίτισσα μας  Φρόσω Καρασαρλίδου, για τις επιθέσεις που δέχτηκε από μερίδα των media, αναφορικά με τον σημαντικό όγκο καταθέσεων που παρουσίασε στην περιουσιακή της κατάσταση ως βουλευτής, ο οποίος φυσικά δεν αφορά την περίοδο της κοινοβουλευτικής της θητείας, αλλά το 2014, όταν δραστηριοποιούνταν, απόλυτα επιτυχημένα, στο εξαγωγικό και όχι μόνο εμπόριο, με την  οικογενειακή της επιχείρηση, στον χώρο της κατασκευής βιτρό. 
Είναι προφανές όμως ότι η ίδια και το κόμμα της απολαμβάνει τα επίχειρα της δαιμονοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, πριν «καταλάβουν» τα… χειμερινά κυβερνητικά ανάκτορα της εξουσίας, τον Γενάρη του 2015.
Δικαίως λοιπόν οργίζεται η Φρόσω, η οποία παράτησε το δημοσιοϋπαλληλίκι για να ριχτεί στα βαθιά νερά του επιχειρείν, από τα οποία κέρδισε χρήματα, δίνοντας παράλληλα εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, ενώ την περίοδο της κοινοβουλευτικής της θητείας έχει αναστείλει την εμπορική της δραστηριότητα.
Με την ίδια όμως λογική της λασπολογίας λειτούργησαν και οι σύντροφοι της  τις περασμένες δεκαετίες,αναθεματίζοντας το κέρδος, ενώ τώρα εμπράκτως και η ίδια ψήφισε την εξόντωση των παλιών της συναδέλφων, με τα «σοβιετικά» μνημονιακά μέτρα των υπέρμετρων χαρατσιών και φορολογιών.
Το είχα αναφέρει και στο παρελθόν. Δεν μπορεί μια αριστερά που… ευαγγελίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη να επιβάλλει φόρους και χαράτσια στον λαό, αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εξοντώνοντας τους οικονομικά, την στιγμή που άφησε στο απυρόβλητο το βουλευτικό αφορολόγητο, που ανέρχεται στο 75% των εισοδημάτων τους, καθώς και τα υπόλοιπα προκλητικά προνόμια.
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο ακραία νεοφιλελεύθερη, που θα την ζήλευε ακόμη και ο…Άδωνις Γεωργιάδης.
Ας τολμήσει λοιπόν η αγαπητή μου συμπολίτισσα να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και ας προτείνει μαζί με τους υπολοίπους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, που προέρχονται και αυτοί από τον ιδιωτικό τομέα, την φορολόγηση των αντιμισθιών και των εισοδημάτων τους με τον ίδιο τρόπο των εμπόρων και των επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα.
Προφανώς αναφέρομαι στους μικρούς και μεσαίους συναδέλφους της, αφού οι πολυεθνικές εταιρείες, που λυμαίνονται του εθνικού μας πλούτου, έχουν προκλητικά φορολογικά προνόμια, μεταφέροντας δεκάδες δις. ευρώ, στις έδρες τους και επί κυβερνήσεων τους.
Και γιατί όχι να μην ζητήσουν την κατάργηση των παχυλών αντιμισθιών και την καθιέρωση μιας μικρής αποζημίωσης που δεν θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ το μήνα οι αγαπητοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινωνική δικαιοσύνη μόνο για αυτούς και εξαθλίωση για τον…λαουτζίκο, δεν λέει;
Θα τολμούσαν άραγε; Προσωπικά είμαι απόλυτα απαισιόδοξος!
Καλή χρονιά και χωρίς μνημόνια, κεντρώα, δεξιά και εσχάτως…αριστερά, έστω και της γιαλαντζί ή light αριστεράς, που έχει εξελιχθεί σε υπέρμαχο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού!
Θόδωρος Ελευθεριάδης
Υ.Γ Επειδή υπάρχουν πολλοί ...όψιμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Φρόσως την οποία εκτιμώ, σε λίγο θα αρχίσω να αναπολώ το πρόσφατο παρελθόν, όταν οι ίδιοι ήταν στην πρώτη γραμμή του γνωστού "λεφτά υπάρχουν"! Κρείττον το σιγάν λοιπόν. Αφήστε την βουλευτή ήσυχη, οκ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου