Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Δημοτική αρχή Νάουσας:2.844.694 ευρώ έδειξε ο κατασταλτικός διαχειριστικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ΚΕΔΗΠΟΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε,πριν από λίγο, η δημοτική αρχή της Νάουσας, στην οποία τονίζονται τα εξής:

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνηθίσει πια στις ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ των πολιτικών για παρανομίες και λαθροχειρίες. Τις περισσότερες φορές μένουν με την εντύπωση ότι κανείς, τελικά, δεν παθαίνει τίποτα. Έτσι θα ήταν λογικό να πιστεύουν και οι Ναουσαίοι για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Οι κατηγορίες υπάρχουν, αλλά, ακόμα κι αν προκύψουν στοιχεία γι’ αυτές, στο τέλος θα γίνει ό,τι γίνεται πάντα: Τίποτα! Απολύτως
τίποτα!!!
Κι όμως!
Αυτή τη φορά και με αυτή τη σημερινή Δημοτική Αρχή, το κουκούλωμα και οι συμψηφισμοί δεν πρόκειται να περάσουν. Προ ολίγων ημερών ολοκληρώθηκε ο κατασταλτικός διαχειριστικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΕΔΗΠΟΝ). Δεκατέσσερα άτομα κατηγορούνται ως υπόλογοι για το ποσό των 2.844.694,15 ευρώ, δηλαδή το σύνολο των ελλείψεων που βρήκε ο έλεγχος για το 2010.
Ήδη, οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις διαπιστώσεις του ελέγχου. Και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο καταλογισμός των ποσών αυτών σε όσους κριθούν υπαίτιοι.
Για άλλους αυτά τα χρήματα είναι ολόκληρες ζωές και για άλλους (αυτούς που συνήθισαν να παίζουν με μεγάλα νούμερα, αρκεί να μην είναι δικά τους) είναι μικροποσά.
Για το Δήμο Νάουσας όμως αυτά τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα. Και δεν χωράνε από κανένα νομικό παραθυράκι να περάσουν και να ξεχαστούν. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνά του για τις χρονιές 2010 και 2011. Ό,τι καινούργιο βρει θα ξαναβρεί το δρόμο της δημοσιότητας και της δικαιοσύνης. Όποιον κι αν αφορά. Χωρίς πολλά λόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου