Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παράταση δυο ετών για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών καταστημάτων σε κοινόχρηστους χώρους της "παραλίας" της Νάουσας

Την παράταση για δυο χρόνια της τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία  το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας(απείχε ο κ. Βασιλείου). Ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι τα στέγαστρα  που θα επιλεγούν στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν ενιαίο τύπο που θα
συνάδει με τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής, ενώ το πρόστιμο διατήρησης για αυτό το διάστημα θα είναι το μικρότερο προβλεπόμενο δυνατό.  Eπιφυλάξεις για το νομικό θέμα της εισήγησης, από την στιγμή που υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία πολίτη, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας. Ο κ. Παρθενόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν μιλά για τακτοποίηση αυθαιρέτων, αλλά για ρύθμιση για διάστημα δυο χρόνων, όπως προβλέπει ο νόμος. "Μιλάμε για κατασκευές πρόχειρου τύπου. Η νομιμότητα των πράξεων δεν κρίνεται αν υπάρχει ή όχι εισαγγελική παραγγελία. Όποιος δεν συμμορφωθεί με το νέο τύπο θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα του. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση" είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.
"Η εισήγηση της πολεοδομίας δίνει την ενδεδειγμένη και μοναδική λύση. Ο 4178(άρθρο 16) δεν νομιμοποιεί, τακτοποιεί ρυθμίζει . Θέλουμε να υπάρξει αναστολή για δυο χρόνια για να δοθεί δυνατότητα  τακτοποίησης εκ μέρους των καταστηματαρχών, όπως έγινε με τον κανονισμό λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων. Ή θα συμμορφωθούν λοιπόν, ή ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Η μελέτη για τη νανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι τελειωμένη. Ζήτημα μηνός η έγκριση μιας συγκεκριμένης κατασκευής λυόμενου τύπου" είπε ο κ.δήμαρχος.
Τελικά με πρόταση του κ. Λακηνάνου η εισήγηση προς ψήφιση διαμορφώθηκε ως "απόφαση  συναίνεσης για δυνατότητα ένταξης στο νόμο για προσωρινή διετή αναστολή κατεδάφισης προχείρων κατασκευών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου