Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Βασίλης Κορκίδης για τα γεγονότα στην Τουρκία:Πραξικόπημα,παρωδία ή προειδοποίηση;

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα χθεσινά γεγονότα στην Τουρκία με το πραξικόπημα "γιαλαντζί" επιχειρεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Εμπόρων της χώρας μας, κ. Βασίλης Κορκίδης, την οποία αξίζει να διαβάσετε:

"Η εκδήλωση προδοσίας με απόπειρα πραξικοπήματος του "παράλληλου κράτους" στη Τουρκία, είναι εκτός των άλλων, μια προειδοποίηση στην αλαζονεία του
"Σουλτάνου". Είναι προφανές ότι η "απόπειρα" πραξικοπήματος αλλά και η "αποτυχία του" ίσως έχει και μία άλλη προσέγγιση, αφού ιστορικά όταν οι στρατιωτικοί στη Τουρκία σχεδιάζουν κάποιο πραξικόπημα σχεδόν πάντα κάτι πετυχαίνουν. Επομένως ακόμα και εάν το πραξικόπημα απέτυχε, η συνέχεια είναι διχαστική και αβέβαιη, αφού ο Ερντογάν "προσκύνησε" Αυτούς που τον βοήθησαν, μέσω των μισητών του ΜΜΕ και  των social media, να παραμείνει στην εξουσία. Άρα μπορεί το πραξικόπημα φαινομενικά για τον λαό να απέτυχε, ίσως όμως ο λόγος για τον οποίο σχεδιάστηκε να πέτυχε. Η "δημοκρατία" στη Τουρκία μπορεί να νίκησε και ο τουρκικός στρατός να ντροπιάστηκε, όμως ο Ερντογάν δεν κέρδισε, παρά μόνο χρόνο και εντυπώσεις. Ο λαός πράγματι απέδειξε τη δύναμη που διαθέτει και σίγουρα είναι ο μεγάλος νικητής. Ειλικρινά, δεν ξέρω εάν ήρθε η αρχή του τέλους της παρακμής στη γείτονα χώρα ή εάν πράγματι το καλό επικράτησε του κακού. Ας γίνει όμως το χθεσινό στρατιωτικό πραξικόπημα, μάθημα στη πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ώστε να αποκαταστήσει τη πραξικοπηματική εισβολή στη Κύπρο. Τότε μόνο, η Τουρκική Κυβέρνηση θα εννοεί τη λέξη που ακούει στο όνομα της Δημοκρατίας. Ως συμπέρασμα, κρατώ ότι ισχυρότερο όπλο, ακόμα και του στρατού μιας χώρας, είναι ο λαός που μπορεί να τον χωρίζουν πολλά, αλλά τον ενώνει η αγάπη στη πατρίδα του, γιαυτό, εμείς οι Έλληνες ας παραδειγματιστούμε!
Βασίλης Κορκίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου