Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μαρία Σπυράκη από τη Βέροια: Ανήκομεν εις την δύσιν

Με την φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «ανήκομεν εις την δύσιν» η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ.Μαρία Σπυράκη κάλεσε από το «Αιγές Μέλαθρον», το βράδυ της Τετάρτης 1ης Ιουλίου, τους πολίτες της Ημαθίας να ψηφίσουν την Κυριακή, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Η κ.Σπυράκη, ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας, στην αρχή της ομιλίας της κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο των τραπεζών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μια εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας βρίσκεται κοντά στην στάση πληρωμών. Χαρακτήρισε
ως καταστροφική της πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Μέσα σε έξι μήνες σπατάλησαν το πολιτικό τους κεφάλαιο, καταστρέφοντας το κύρος της Ελλάδας. Είμαστε η μοναδική χώρο στον δυτικό κόσμο που αθέτησε τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ. Είμαστε πλέον στην κατηγορία της Ζιμπάμπουε, του Σουδάν, της Ζάμπια και της Νικαράγουα.

Ακολούθως η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην απώλεια των  εισοδημάτων από τα κοινοτικά πακέτα στήριξης, τα οποία θα υποστούν οι έλληνες αγρότες, καθώς και την  απένταξη της χώρας από το νέο ΣΕΣ και όλα τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Η Ε.Ε δεν προβλέπει έξοδο από το ευρώ και πτώχευση εντός ευρώ. Θα υπάρξει έξοδος και από την Ε.Ε.Η Ρωσία δανείζεται με επιτόκιο 11% από τις αγορές. Ψηφίζουμε  ναι για να δηλώσουμε ότι οι Έλληνες είμαστε Ευρωπαίοι. Βάζοντας φρένο στον αλυτρωτισμό των σκοπίων, στις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το «ανήκομεν εις την Δύσιν». Απαντάμε στο όχι  ότι , πολιτικά, πολιτιστικά και αξιακά η Ελλάδα ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο. Από εκεί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κάνει έξωση» είπε η κ.Σπυράκη, καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν το ναι την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση φοβάται ότι η εμμονή της κυβέρνησης μπορεί να συνδυαστεί με εθνική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου