Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κώστας Φωτιάδης: Το φιλοκεμαλικό κοινοβούλιο της Ευρώπης είναι το...ελληνικό!

Με τον κ.Κώστα Φωτιάδη, τον εξαίρετο αυτό πανεπιστημιακό δάσκαλο, που κοσμεί τον ελληνική παιδεία και είναι διαπρύσιος κήρυκας της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από τους μακελάρηδες του Κεμάλ, συναντηθήκαμε πριν μερικές μέρες στα εγκαίνια του εντευκτηρίου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. "Το πιο φιλοκεμαλικό κοινοβούλιο της Ευρώπης είναι το ελληνικό" μας απάντησε ο κ. καθηγητής στην ερώτηση μας για το πώς αντιμετώπισε η ελληνική βουλή το δεκατετράτομο έργο του για
την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η Βουλή των Ελλήνων  ενώ μου ανέθεσε  να γράψω για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, λιγοψύχησε. Εξέδωσε μόνο έναν τόμο από τους 14 που έγραψα.
Το βιβλίο του Στρατηγού Φράγκου  «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»  είναι καιρός  να
διδαχθεί σε όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου. Έχουμε ανάγκες ως χώρα από ιστορική παιδεία. Δυστυχώς στεκόμαστε στην ελλαδική και όχι ελληνική ιστορία.
Σημείο αναφοράς του βιβλίου είναι η αρχή του τέλους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με τη μάχη του Μάτζικερτ το 1071. Όταν 50.000 Σελτζούκοι, τους οποίους αν τους βάζαμε αξιωματούχους στις τότε κτήσεις του Βυζαντίου δεν θα έφθαναν, γίνανε σήμερα 70.000.000. Μήπως είναι μύθος τελικά ο τουρκισμός; Μήπως είναι εξισλαμισμένοι χριστιανοί αυτό που έβαλαν τη θηλιά του μαρτυρίου στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε;Τα κανάλια μας δείχνουν τόσα τουρκικά σίριαλ.  Γιατί άραγε δεν δείχνουν το έργο «ρώτα την καρδιά σου» που παρουσιάζει την ιστορία των κρυπτοχριστιανών του Πόντου; Γιατί δεν  δείχνουν το  «Μέρες Φθινοπώρου» τουρκικό σίριαλ και αυτό, που αναφέρεται στα γεγονότα του 1955 στην Πόλη. Στην Τουρκία παιζόταν επί έξι μήνες. Εδώ δεν ήρθε ποτέ!!
Αυτοί που έμειναν στον ιστορικό Πόντο και είναι Ρωμιοί Πόντιοι κρυπτοχριστιανοί, είναι πολύ περισσότεροι από τους Πόντιους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή.
Πρέπει να απαιτήσει η Ελληνική Κυβέρνηση Προξενείο στην Τραπεζούντα.
Το βιβλίο του Φράγκου πρέπει να μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες για να μάθουν οι ξένοι τα έργα και τις ημέρες των Τούρκων» μας είχε πει πέρσι ο κ. Φωτιάδης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" στη Βέροια. 
Για να δούμε αν η κ. Καρασαρλίδου και ο κ. Ουρσουζίδης, ποντιακής καταγωγής και οι δυο τους φέρουν στην Βουλή το θέμα της έκδοσης και των υπολοίπων τόμων του κ. Φωτιάδη, προθώντας τους σε πολλές ξένες γλώσσες, στα αντίστοιχα κοινοβούλια όλης της υφηλίου;
Θόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου