Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ναι στη φιλία, όχι στη βία, από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

Το 1ο ΓΕΛ Νάουσας στα πλαίσια των παρεμβάσεων κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού διοργάνωσε την εβδομάδα που πέρασε (30 Μαρτίου με 3 Απριλίου) δράσεις εντός του σχολικού χώρου και παράλληλα με τα μαθήματα, που περιελάμβαναν:-δημιουργία και ανάρτηση από τους μαθητές, αφισών – μηνυμάτων κατά της βίας

-δυνατότητα καταγραφής μηνυμάτων από τους μαθητές σε χαρτιά που «έντυσαν» του
διαδρόμους του σχολείου.

-στα διαλείμματα και στους διαδρόμους του σχολείου γινόταν  συνεχής προβολή  βίντεο με θέμα τον εκφοβισμό.

-πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου με θέμα την αυτοεκτίμηση από την ψυχολόγο κ. Ασλανίδου Άννα και πραγματοποίηση άλλων δυο βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την επιθετικότητα, από την κ. Μπασιούρη Φανή υπεύθυνη της Πρόσβασης Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή με την πραγματοποίηση του καθιερωμένου πρωινού για του μαθητές, που διοργάνωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση που θέμα της είχε τη συνεργασία και τη φιλία, συμμετείχαν και οι μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τραγούδια, ζωγραφιές, αφίσες. Η μέρα έκλεισε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα αγόρια του 7ου Δημοτικού και τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ.Ήταν μια όμορφη εμπειρία που στόχος μας είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν οι καθηγήτριες Κουφοπάνου Β. και Λεβέντη Τ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές που με αγάπη και φροντίδα ιδιαίτερη βοήθησαν στο στήσιμο όλων των δραστηριοτήτων, τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Σαμόγλου Εμ. που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τις σκέψεις των παιδιών, το γραμματέα μας κ. Κουλίτσα για την πολύτιμη βοήθεια του και τους συναδέλφους καθηγητές του συλλόγου μας αλλά και του 2ο ΓΕΛ Νάουσας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Μουσικό Σχολείο Βέροιας που μας μάγεψε και μας συγκίνησε με τη μουσική του καθώς και το 7ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Νάουσας που ομόρφυναν ακόμα πιο πολύ την εκδήλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: