Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Κουτσογιάννης για την πρώην ΚΕΔΗΠΟΝ-ΚΕΠΑΠ: Η κακοδιαχείριση είναι πρόβλημα που θα το διαπιστώσουμε και στην ΤΑΒ!

Ένα τέταρτο πριν τη μία (ξημερώματα Τρίτης) τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Νάουσας στα όσα, τραγελαφικά, συνέβησαν στην πρώην ΚΕΔΗΠΟΝ-ΚΕΠΑΠ, την περίοδο 2010-2011. Ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι οι εκθέσεις των δυο ορκωτών λογιστών παραδόθηκαν, ως μη όφειλαν, στην τότε γραμματέα του δημάρχου κ. Χρύσα Τασιώνα, ενώ δεν υπήρχαν στο γραφείο του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου.

"Στις αρχές του Σεπτεμβρίου ζήτησα από το τμήμα πολιτισμού τις εκθέσεις, όπως μας είπε ότι τις είχε δώσει ο κ. Καραμπατζός. Ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Τριανταφύλλου μου τόνισε ότι ο τέως δήμαρχος του είπε να τις βάλει στο αρχείο. Γιατί δεν μας τις παρουσίασε ο κ. Καραμπατζός κατά τη
διάρκεια παραλαβής-παράδοσης του δήμου; Ο τέως δήμαρχος, ως πρόεδρος του ΚΕΔΗΠΟΝ προέβη έκνομα στη δανειοδότηση της ΔΕΤΑΒ με το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο ΔΗΠΟΝ από το 2005 είχε σοβαρό πρόβλημα από τη μη καταβολή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Ποιοι ήταν στη διοίκηση τότε και με ποια προοπτική πήραν το δάνειο; Το δημόσιο έχει απαιτήσεις από την ΚΕΔΗΠΟΝ ύψους 500.000 ευρώ, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά για τον δήμο από λάθος υπολογισμό του ΦΠΑ. Τι θα γίνει σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου; Το κολυμβητήριο είχε σοβαρότατα προβλήματα διαχείρισης. Έχουν γίνει πολλές πράξεις άκρως προβληματικές με σημαντικότερη τη μη απόδοση ταμείου επί μακρόν. Οι αποφάσεις του δ.σ. υπογράφτηκαν το καλοκαίρι του 2014. Ποσό 65.000 ευρώ υπήρχε στον λογαριασμό του κ. Τζέκου. Με το δάνειο που έλαβε ο ΚΕΔΗΠΟΝ δεν τακτοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο, που προέβλεπε η σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν υπήρξε καμία διαδικασία που να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, κανένας προληπτικός έλεγχος από την επίτροπο. Οι υποχρεώσεις στο ΙΚΑ αυξάνονται. 12.000 λήφθηκαν από τον κ. Τζέκο, χωρίς σαφή εικόνα για το πού πήγαν τα χρήματα. Υπήρξε σαφής ομολογία από την τέως διοίκηση ότι γινόταν ενέργειες απολύτως παράνομες, αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Την αλλαζονεία όμως αυτής της εξουσίας θα την πληρώσει το σύνολο των δημοτών. Όπως δεν υπάρχει ολίγον ή πολύ έγκυος, έτσι και δεν υπάρχει ολίγον ή πολύ νόμιμος. Η κακοδιαχείριση είναι μεγάλο πρόβλημα. Πλην της ΚΕΠΑΠ υπάρχει και η ΤΑΒ, με το πρόβλημα να είναι ακόμη μεγαλύτερο" είπε ο ο κ.δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου