Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΛΓΑ… Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι! Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Κείμενο προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απέστειλε στις 10 χθες το πρωί, το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, του αεροδρομίου Μακεδονίας, τονίζοντας τα εξής τραγελαφικά!

«Παρακαλώ όπως μας στείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας της Υπηρεσίας σας, ώστε να σας ενημερώσουμε άμεσα για την έναρξη εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος χαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα από το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕΜΕ) του ΕΛΓΑ. Η
έναρξη αναμένεται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ετοιμότητα παράδοσης της αναδόχου εταιρείας και την άμεση παραλαβή του συστήματος χαλαζικής προστασίας (αεροπλάνα, μετεωρολογικό radar, χειριστές αεροσκαφών κ.λπ.) από τον ΕΛΓΑ».

Επιβεβαιώνονται έτσι, για μια ακόμη φορά, οι λαϊκές ρήσεις «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» και στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ειδικά δε όταν το έγκλημα της έλλειψης χαλαζικής προστασίας δεν ήταν ούτε στιγμιαίο, ούτε τυχαίο, αφού επαναλήφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να πληγούν όχι μόνο οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί της Ημαθίας, αλλά και η εθνική μας οικονομία, σε τόσο δύσκολες οικονομικά στιγμές, ειδικά δε από έναν κατ’ εξοχή εξαγωγικό κλάδο της Ελλάδας, όπως είναι η ροδακινοπαραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου