Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ένα αυτοδιοικητικό ψήφισμα, γράμμα στο Θεό, την ώρα που τα κόμματα των δημάρχων συμμετέχουν στην κυβέρνηση!


Ένταση, αναφορικά με την σκοπιμότητα της εισήγησης της δημοτικής αρχής, προκάλεσε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης , της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Νάουσας την περασμένη Παρασκευή 19 Απριλίου, που εισηγήθηκε ο κ. Καραμπατζός και αφορούσε την έκδοση ψηφίσματος για προτροπή της κυβέρνησης στη διεκδίκηση από την γερμανική κυβέρνηση Μέρκελ των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η χώρα της στην Ελλάδα, καθώς και την επιστροφή του δανείου, την περίοδο της κατοχής 1941-1944.
Η κ. Ιωσηφίδου χαρακτήρισε ως… κατινιά να ζητάει το σώμα, μετά από 70 χρόνια, τέτοια θέματα! «Δεν είναι ταιριαστό μετά από 70 χρόνια αυτό το αίτημα, επειδή μαλώσαμε τώρα με τον γείτονα. Συμφωνώ απόλυτα ότι ως κράτος πρέπει να ασκήσουμε όλα μας τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά όχι και ως δήμος να προτρέψουμε σχετικά την κυβέρνηση» είπε.
Ο κ. Γώγος στο ίδιο ύφος τόνισε τα εξής: «Αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα της Νάουσας, ας
λύσουμε και ένα εθνικό. Αν η πρωτοβουλία για την έκδοση του ψηφίσματος είναι της δημοτικής αρχής, τότε την χαρακτηρίζω ως φθηνό λαϊκισμό».
Αντίθετα η ΛΑΣ τόνισε ότι η έκδοση του ψηφίσματος είναι σε σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας το ως την ελάχιστη πράξη που πρέπει να γίνει σε σχέση με τα εγκλήματα που διέπραξε η Γερμανία στον Β’ ΠΠ.
Απαντώντας ο κ. Καραμπατζός είπε ότι η έκδοση του ψηφίσματος ήταν πρωτοβουλία του δικτύου των 15 μαρτυρικών πόλεων της χώρας, που καταστράφηκαν από τα χιτλερικά στρατεύματα την κατοχή, ενώ ήρθε στη συνεδρίαση του σώματος με πρωτοβουλία του δήμου Φαιστού. «Δηλαδή πρέπει να αφήσουμε έτσι, χωρίς να ενοχλήσουμε καθόλου, τους…γερμαναράδες!¨ είπε ο ίδιος, αρκετά ενοχλημένος από την κριτική της μειοψηφίας.
Επί της ουσίας η προσωπική μου άποψη, η οποία ελπίζω να σημαίνει κάτι, μια και δεν γνώρισα τον παππού μου τον Θόδωρο, ο οποίος έγινε δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, επίγονοι των οποίων είναι οι σημερινοί χρυσαυγίτες! Συμφωνώ απόλυτα με τις προτροπές προς την κυβέρνηση εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρκεί οι προτροπές να μην  έχουν τον χαρακτήρα του αυτονόητου και να μην γίνονται για επικοινωνιακή προβολή, η οποία πολλές φορές γίνεται μπούμερανγκ για τους εκδίδοντες, ως γράμματα προς τον Θεό, ψηφίσματα. Προφανώς θα έπρεπε να κάνουν όμως την αυτοκριτική τους και οι ανήκοντες σε κόμματα εξουσίας δήμαρχοι. Αυτή την πολιτική της υποτέλειας προς το Δ΄Ράιχ της Μέρκελ, εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Παπανδρέου και του Βενιζέλου, στο οποίο ανήκει και ο αγαπητός δήμαρχος μας κ. Τάσος Καραμπατζός. Αυτή και ακόμη χειρότερη πολιτική, εθνικής μειοδοσίας, εφαρμόζει σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Σήμερα στη χώρα μας συντελείται μια ακόμη γενοκτονία, ίδια και απαράλλαχτη με αυτή της περιόδου 1941-44. Στη θέση του Χίτλερ η Μέρκελ και στη θέση του Τσολάκογλου, Λογοθετίδη, οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς. Όσοι είναι μέλη λοιπόν των τριών κομμάτων και φυσικά οι αρχιναζιστές της "Χρυσής Αυγής" δεν δικαούνται δια να ομιλούν, που έλεγε και ο μεγάλος γκαουλάιτερ, Μένιος Κουτσόγιωργος. Καλή η καταδίκη με τα λόγια, αλλά χρειάζονται και πράξεις. Όχι μόνο να βρίζουμε τους....γερμαναράδες και μετά να συγχρωτιζόμαστε σε δείπνα και τραπέζια με αυτούς!
Χωρις καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με τον Τάσο Καραμπατζό, τον οποίο εκτιμώ, ας πρότεινε ο ίδιος να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στον Δημήτρη Κολλάτο, τον οποίο συνέλαβαν επειδή έβγαλε πανό με τα αυτονόητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου