Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τους νεομάρτυρες της Νάουσας τιμά το ορθόδοξο πλήρωμα και λιτανεύει την εικόνα τους και όχι τους εθνομάρτυρες αγαπητέ κύριε δήμαρχε!

Επειδή αυτή η παλινωδία της δημοτικής αρχής για τους Νεομάρτυρες της Νάουσας, οι οποίοι αγιοκατατάχθηκαν με λαμπρότητα και επισημότητα από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και μνημονεύονται πλέον σε όλα τα Ορθόδοξα  Πατριαρχεία και τις Αρχιεπισκοπές της γης, δεν μπορεί να συνεχίζεται, καλό θα είναι να μας ενημερώσει ο δήμαρχος Νάουσας για το τι αναγκάζει την δημοτική του αρχή, να καλεί τους πολίτες στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης μας, στην οποία θα γίνει λιτανεία της εικόνας των...εθνομαρτύρων της Νάουσας! Προσωπικά ο αγαπητός και φίλος Τάσος Καραμπατζός και η δημοτική του παράταξη μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Απόλυτο δημοκρατικό του δικαίωμα. Δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να διαστρεβλώνεται σε μια επίσημη ανακοίνωση του δήμου το γεγονός ότι η Μητρόπολη μας και οι πιστοί της πόλης τιμούν τους 1241 ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ της Νάουσας, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την γλυκιά θαλπωρή του Ιησού και να εξισλαμιστούν. Η εκτίμηση που τρέφω στον κ. δήμαρχο απεριόριστη. Οφείλει όμως να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συντάσσεται και με τον
"χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ". Ακόμη περιμένουμε την συνεδρίαση για την παραχώρηση του οικοπέδου στον Άγιο Θεοφάνη. Το πιο λεβέντικο είναι να πει ότι δεν θέλει να ανακινεί τέτοια θέματα, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις των... "προοδευτικών", που ακούνε για εκκλησιές, νεομάρτυρες και Ορθοδοξία και βγάζουν σπυριά. 'Ήρθε καιρός να αποφασίσεις δήμαρχε. Πρόταση μου προς τον Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα να ζητήσει από τον κ. δήμαρχο την αναστύλωση του μικρού εικονοστασιού που υπήρχε δεξιά από τον προαύλιο χώρο στο "Κιόσκι", το οποίο καταστράφηκε από την γνωστή  δημοτική και όχι μόνο  αθεϊστική μανία που κατατρέχει την πόλη δεκαετίες ολόκληρες, για αυτό και δεν μπορεί ν α δει χαΐρι!  Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν..αγαπητοί φίλοι της δημοτικής αρχής Νάουσας και φυσικά αγαπητέ και αδελφικέ μου φίλε, πρόεδρε της δημοτικής κοινότητας Νάουσας Θωμά Τσουκαλά.
Θόδωρος Ελευθεριάδης

1 σχόλιο:

  1. Θόδωρε
    Νομίζω ότι το θέτεις πολύ καλά...
    <> τρόπος για να κάψεις το Ζήτημα της ανέγερσης του Ναού δεν υπήρξε από τον περσινό χειρισμό του Δημάρχου( με τον οποίο καάφερε και να μη γίνει τίποτα καινα τα έχει όσο γίνεται καλά με όλους)
    Όσο για το αρχικό σου ερώτημα, ακολουθώντας την ίδια λογική, μάλλον θα οδηγηθούμε να τους καλούμε απλώς μάρτυρες για να μην θιγεί κανείς ευαίσθητος διεθνο-πολυπολιτισμικός.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή