Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τέλος εποχής για τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση 12. Καταγγέλλει τη σύμβαση η ‘Ηλέκτωρ’


Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμών επί χάρτου, τριβής και αντεγκλήσεων, στις ελληνικές καλένδες οδηγείται το έργο της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση 12 (ΜΕΑ ΧΥΤΥ), έπειτα από σημερινό έγγραφο της ‘Ηλέκτωρ Α.Ε.’ που ζητά τη διάλυση της σύμβασης με τον ΕΣΔΑ Ημαθίας. Για το θέμα ενημέρωσε στη συνεδρίαση του ΕΣΔΑ το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος Κώστας Βοργιαζίδης, ζητώντας...
την αναβολή του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης (που αφορούσε το… αίτημα του αναδόχου για παράταση της κατασκευής του έργου!). Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ, με τα νέα δεδομένα πρότεινε φυσικά την αναβολή της συνεδρίασης για τις 10 Μαΐου, ώστε να ενημερωθεί καλύτερα το σώμα για την καταγγελία της σύμβασης. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν νομικός και τεχνικός σύμβουλος της ‘Ηλέκτωρ’.
Είναι προφανές ότι κάποιοι λόγοι οδηγούν την ανάδοχο εταιρεία να καταγγείλει τη σύμβαση, προφανώς ζητώντας αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη, το ύψος των οποίων θα είναι αρκετά υψηλό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την ώρα που ο ΕΣΔΑ δεν είναι διατεθειμένος να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ.  Είναι επίσης προφανές ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου