Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Διεθνή Φεστιβάλ και προβολή του τόπου». Γράφει ο Μανώλης Βαλσαμίδης


Η Νάουσα έχει την τύχη να έχει κάθε χρόνο δυο Διεθνή Φεστιβάλ και να προβάλλεται διεθνώς αδαπάνως για το κράτος. Κάποτε ο Ακαδημαϊκός και Υπουργός Πολιτισμού Τρυπάνης μας δέχτηκε με τον μακαρίτη Άλκη Παπαδόπουλο στο Γραφείο του και στη συζήτηση μας ρώτησε: «πώς τα καταφέρνετε να προβάλλετε με πρωτοσέλιδα στον ξένο τύπο την Ελλάδα. Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό». Τα ίδια επανέλαβε αργότερα η κ. Μπενάκη. Ανάλογα ακούσαμε και από τον νυν Υπουργό κ. Τζαβάρα, ο οποίος είδε την αξία του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα είδε στη λειτουργία του την αξία του εθελοντισμού. Ήταν παρών ο βουλευτής κ. Τσαβδαρίδης. Γράφω τις γραμμές αυτές γιατί προκλήθηκα από
αρνητικές θέσεις, στις οποίες, αν χρειαστεί, επώνυμα θα αναφερθώ. Αλλά και από θετικές τοποθετήσεις δημόσια των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο. Ήρθε εκ παραδρομής με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μήνυμα από τη Γουινέα για το Φεστιβάλ ταινιών της Νάουσας. Το διαβίβασα στα παιδιά, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μπράβο τους. Και τα παιδιά του Πυρσού, δουλεύουν σα μελίσσι. Η προβολή της πόλης είναι ανυπολόγιστα μεγάλη. Δημοσιεύω, παρωνυχίδα στην όλη υπόθεση, σε επίρρωση των παραπάνω, μιαν επιστολή προς την πρόεδρο του CIOFF Ουγγαρίας.

"Αγαπητή μου κ. Eva Hera,
Πήρα το μήνυμά σου και σε ευχαριστώ για την επιλογή. Το γκρουπ είναι ευπρόσδεκτο και να είστε σίγουρη ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό. Τα μέλη του γκρουπ (συνοδοί, μουσικοί, χορευτές) δεν πρέπει να ξεπεράσουν τον αριθμό  40. Θα διαμείνουν στην Σχολή Χωροφυλακής στην οδό Αγίου Νικολάου.
Οι παραστάσεις δίνονται στο ανοιχτό θέατρο της πόλης 1100 δέσεων.
Παραστάσεις (μία ή δύο) θα δοθούν και εκτός Ναούσης.
Το γκρουπ έχει ελεύθερη μέρα, p.m. 3€ το άτομο την ημέρα, πετρέλαιο για το αυτοκίνητο 0,50 € για όσα χιλιόμετρα διανύσει εντός της Ελλάδος κλπ κατά τα προβλεπόμενα από τον CIOFF.
Η περιοχή της Νάουσας είναι πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα (Αρχαίο θέατρο, τάφοι στρατηγών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σχολή Αριστοτέλους). Υπάρχει δυνατότητα να επισκεφθούμε τη Βεργίνα με τους μοναδικούς Βασιλικούς Μακεδονικούς τάφους.
Η Νάουσα είναι χτισμένη στις υπώρειες του όμορφου βουνού Βέρμιο, έχει κοντά της το φυσικό πάρκο του Αγίου Νικολάου (Ευρωπαϊκό πάρκο), είναι πόλη με πλούσια ιστορία, με περιοχή παραγωγής Ροδάκινων και Κρασιού και σύγχρονα εξαγωγικά κέντρα.
Στα 90χιλιόμετρα από τη Νάουσα είναι η Θεσσαλονίκη και επίσης οι παραλίες της Κατερίνης.
Γράφω τα παραπάνω για να προκαλέσω την επιθυμία σου να έρθεις και εσύ μαζί με το γκρουπ. Θα σας έχω υπό την προστασία μου.
Το θέμα του Φεστιβάλ φέτος είναι το θέατρο και ειδικότερα η αρχαία ελληνική τραγωδία. Θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή του Αριστοτέλους Komferans στην οποία μπορεί να πάρει μέρος και μια ομάδα από το γκρουπ.
Με πολλές ευχαριστίες και τιμή
Εμμανουήλ Βαλσαμίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου