Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Γεύση από επιχειρείν Ημαθίας (ΕΝ.ΚΛΩ., Βαρβαρέσσος, Μπουτάρης, Παγούρας-Παπαδόπουλος) πήρε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου



Τις εμπειρίες της από τις επισκέψεις της σε επιχειρήσεις της Ημαθίας κατάθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου το μεσημέρι της Παρασκευής...
στη Βέροια. Σε συνέντευξη τύπου, στην οποία συνυπήρξε με τους κ.κ. Γιώργο Μόρα και Παναγιώτη Χατζησάββα:
  1. Για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ανέφερε τη δέσμευσή της ότι στη συνάντηση που πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας των πρώην εργαζομένων με τον υπουργό Εργασίας θα παραβρίσκεται και κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να πιέσει αναφορικά με την ένταξη όσων έχουν απομείνει από την εισοδηματική ενίσχυση σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, διαφορετικά το κόμμα της θα καταθέσει ειδική εγκύκλιο τον Ιανουάριο.
  2. Για την εταιρεία Βαρβαρέσσος υπογράμμισε τη χαρά της που η βιομηχανία λειτουργεί και μάλιστα κάνει νέες προσλήψεις, ωστόσο διαφώνησε με τις διαφορετικές αμοιβές των νέων εργαζομένων που προκαλεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, δεδομένου ότι οι προσλήψεις έγιναν με τον νέο νόμο και τις χαμηλές αμοιβές.
  3. Για την εταιρεία Μπουτάρης στον Στενήμαχο τόνισε ότι η επιχείρηση λειτουργεί μεν, ωστόσο με αρκετές καθυστερήσεις στις πληρωμές.
  4. Ως προς το εργοστάσιο ξυλείας Παγούρας-Παπαδόπουλος στην Πατρίδα, η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι το εργοστάσιο σήμερα υπολειτουργεί με μόλις 5 εργαζόμενους (κι αυτοί με καθυστερήσεις στις πληρωμές), την ώρα που υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι στους οποίους δεν καταβάλλονται μισθοί από το 2008, κατά μέσο όρο 30-35.000 για τον καθένα! Για το θέμα αυτό τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση.
Η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Ύδρευσης-Αποχέτευσης Παύλο Δραγκόλα στη Βέροια, εστιάζοντας στη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις περικοπές μέχρι και 60% των μισθών των εργαζομένων, αλλά και στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού.
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επίσκεψή της στον Άγιο Γεώργιο του πρώην δήμου Δοβρά, όπου το κόμμα της θα οργανώσει συγκέντρωση μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου για αγροτικά θέματα της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου