Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Νάουσας. "Να μην μείνει χωρίς νοσηλεία κανένας άνεργος και ανασφάλιστος"


Mε επιστολή του, την οποία απευθύνει στους τοπικούς φορείς της Νάουσας ( δήμος, ΟΕΒΝ, «Εμπορικός», γιατροί Νοσοκομείου και ΙΚΑ κ.α) το ΕΚΝ ζητά την ιατρική περίθαλψη των ανέργων της πόλης, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά, επειδή πλέον είναι ανασφάλιστοι. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Καθημερινά οργισμένοι συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι δε μπορούν να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου, επειδή είναι ανασφάλιστοι – άνεργοι και καλούνται να πληρώσουν, ενώ δεν έχουν.Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε δύο
πρόσφατα περιστατικά:
1. Ζητήθηκαν 65€ για εξετάσεις ανασφάλιστης και για τυχόν εισαγωγή της θα απαιτούνταν μέχρι και 400€! 2. Συμπολίτη μας που υποβλήθηκε σε εγχείρηση, κλήθηκε να πληρώσει 3.500€!
Κύριοι,
Τα βάρβαρα, απάνθρωπα, αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται πλέον καθημερινά από την τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ. ΑΡ., με εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζών – δανειστών, εξαθλιώνουν το λαό. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα χρέος των φορέων της τοπικής κοινωνίας είναι να αντιδράσουν, να αντισταθούν στην  πολιτική μαζικής εξαθλίωσης του λαού παίρνοντας συγκεκριμένα μέτρα.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σε συνεδρίασή του στις 19/11/2012 αποφάσισε να προτείνει τα παρακάτω:
Το Δημοτικό Συμβούλιο, το Ε.Κ. Νάουσας, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, τα συλλογικά όργανα των γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του νοσοκομείου με αποφάσεις τους να μην εφαρμόσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης της υγείας, να απειθαρχήσουν στους αντιλαϊκούς νόμους. Να μην επιτρέψουν να μείνει χωρίς εξετάσεις, νοσηλεία, αγιάτρευτος δηλαδή, κανένας άνεργος – ανασφάλιστος – μετανάστης.  Να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό κάθε γιατρού, νοσηλευτή, διοικητικού υπαλλήλου που θα εφαρμόσει την απόφαση των φορέων ή θα απειληθεί και εξαναγκαστεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ. Είναι καιρός από τις γενικές τοποθετήσεις, την έκφραση αόριστων συμπαραστάσεων κλπ, να περάσουμε στη δράση, στην ανυπακοή και στην αντεπίθεση. Είναι ο μόνος δρόμος, ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο μας και τον πραγματικό του ρόλο που είναι η παροχή σε όλους χωρίς εξαιρέσεις δημόσιας, δωρεάν περίθαλψης. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Το Εργατικό Κέντρο περιμένει την τοποθέτησή σας άμεσα, ώστε να παρθούν και πρακτικά μέτρα υλοποίησης αυτού του στόχου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου