Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Κουκούλος. Ένας ευπατρίδης της Νάουσας εξομολογείται με ένα απίστευτο χιούμορ τις αναμνήσεις του από την ιατρική και κοινωνική ζωή της πόλης που τόσο αγάπησε!!


Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στον Κώστα Περισσοράτη και τον δήμο Νάουσας για την παρουσίαση των δυο αφιερωμάτων του ευπατρίδη γιατρού της πόλης ,κ. Γιώργου Κουκούλου, στην ιατρική και κοινωνική ζωή της περιοχής, τον 20ο αιώνα, το βράδυ του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, στην «Εστία Μουσών». Τον κ. Κουκούλο, ο οποίος  στα 87 του χρόνια και παρά τα σωματικά του προβλήματα παραμένει εκπληκτικά ευφυής και με απίστευτο χιούμορ, τον γνώρισα ως έναν παθολόγο στο ιατρείο του στο ισόγειο του προγονικού του σπιτιού. Λαμπρός επιστήμονας μα και αρχοντικός άνθρωπος , κοιτούσε πάντα τον άρρωστο και ποτέ την τσέπη του. Χθες ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Με φοβερή μνήμη και πηγαίο χιούμορ αναφέρθηκε στην ιστορία της ιατρικής της πόλης που τόσο αγάπησε, από τα τέλη του 19ου αιώνα, μέχρι και τα τέλη του 20ου. Στην ιστορική αφήγηση των γεγονότων του βιβλίου η ιατρική στη Νάουσα, που συνέγραψε ο αγαπητός μας ΓΙΑΤΡΟΣ θα αναφερθούμε σε άλλο μας δημοσίευμα, με τα όσα πολλά ιστορικά, αλλά κ αι χιουμοριστικά μας ανάφερε από τα πρώτα του χρόνια το 1955 στην Παθολογική Κλινική της Νάουσας. Θα σταθούμε σε ένα μόνο σημείο της αναφοράς του, όπου ο κ. Κουκούλος κυριολεκτικά λύγισε από συγκίνηση. «Λυπάμαι και θλίβομαι που επικρέμαται η απειλή του ακρωτηριασμού του Νοσοκομείο της Νάουσας. Στο Νοσοκομείο μας δυστυχώς θα μείνει μόνο
η Παθολογική και η Ορθοπεδική Κλινική» τόνισε συγκινημένος ο γιατρός. Ευχόμαστε να ζήσει πολλά χρόνια ο ίδιος και να τον χαίρεται η οικογένεια του, ελπίζοντας ότι θα διαψευστεί  στις προβλέψεις του. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΙΣΗ κ. Μάκης Ισαακίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ο κ. Βασιάδης, αντιδήμαρχοι, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Ταπλίδης και δεκάδες ακροατές, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα κονσέρτων της «Εστίας Μουσών» τα επίπεδα υγρασίας, αλλά και ζέστης της οποίας είναι κυριολεκτικά απαράδεκτα και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τη δημοτική αρχή. Το δεύτερο βιβλίο του κ. Κουκούλου, που αναφέρεται στις αναμνήσεις του από την φοιτητική  και στρατιωτική του ζωή, προλόγισε ο Ναουσαίος  κ. Κώστας Σιαμούλης,  ομότιμος καθηγητής της Νευρολογίας του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου