Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Την επταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου που πετά τη Δευτέρα για τους ολυμπιακούς αγώνες δεξιώθηκε ο Κώστας Γιοβανόπουλος



Πριν από τέσσερα χρόνια, στους ολυμπιακούς αγώνες του 2008 που έγιναν στο Πεκίνο, Βέροια και Φίλιππος εκπροσωπήθηκαν από τον βαδιστή και πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Στεφανόπουλο. Τον καλό αθλητή είχε ευχηθεί τότε...
για καλή επιτυχία ως πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου ο Κώστας Γιοβανόπουλος, σε μία σεμνή τελετή. Ο βουλευτής σήμερα και πρώην αθλητής, δεν ξέχασε να ευχηθεί στην ταβέρνα το ‘Μεϊντάνι’ στις Σαραντόβρυσες καλή επιτυχία αυτή τη φορά στην πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο Σοφία Υφαντίδου, που αναχωρεί τη Δευτέρα για το Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στους ολυμπιακούς που θα διεξαχθούν εκεί.
Στην όμορφη και πάντα απλή παρέα ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος δεξιώθηκε, εκτός από τη Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια  Σοφία Υφαντίδου, τον επί 17 χρόνια προπονητή της Κυριάκο Μηνά, τον πατέρα της αθλήτριας Στέλιο Υφαντίδη και εκπροσώπους του τοπικού αθλητικού τύπου. Η έκπληξη ήταν η παρουσία του πρώτου εφόρου στίβου του Φιλίππου Βέροιας Περικλή Αντωνιάδη που ήταν κατασυγκινημένος και είχε πολλά να διηγηθεί, αφού έχει παρακολουθήσει αρκετούς ολυμπιακούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες στίβου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος είπε ότι ήταν συγκινημένος που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, και ήρθαν να ευχηθούν την πρωταθλήτρια θα μεταβεί στο Λονδίνο για να πάρει μέρος στο αγώνισμα του επτάθλου. «Μας δίνει μεγάλη χαρά η συμμετοχή, αλλά πιστεύομε ότι παρόλες τις δυσκολίες η Σοφία θα κάνει το καλύτερο. Για μας η συμμετοχή της και μόνο στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μάς δίνει μεγάλη χαρά και πιστεύουμε ότι το ίδιο νοιώθουν και οι άλλοι συμπολίτες μας», σχολίασε ο βουλευτής.
Από την πλευρά της η Σοφία Υφαντίδου αναφέρθηκε στην 17χρονη ενασχόληση της με τον στίβο, όταν ακόμη ήταν 11 χρονών με πρώτο προπονητή τον κ. Μηνά. Μας είπε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι ύστερα από τόσα χρόνια θα έφθανε στην κορυφή της καταξίωσης με τη συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες.
«Δεν έχω καθόλου άγχος. Θα αγωνισθώ με πάθος, όπως κάνω πάντα. Θέλω να ζήσω από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα τις στιγμές αυτές και ό,τι προκύψει. Γνωρίζω αρκετές από τις αθλήτριες που θα αντιμετωπίσω, εκτός κάποιες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αν πιάσω τις επιδόσεις μου τότε πιστεύω ότι θα είμαι στην 12άδα», είπε η αθλήτρια.
Η Σοφία Υφαντίδου θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στις 3 Αυγούστου και θα τελειώσει στις 4. Τα επτά αγωνίσματα είναι τα εξής: 100μ. εμπόδια, 200μ, σφαίρα, μήκος, ακόντιο, ύψος και 800μ. Να σημειώσουμε ότι η επίδοσή της στον ακοντισμό με 56.90 μ. είναι η καλύτερη στον κόσμο από αθλήτρια του επτάθλου!
«Είμαι υπερήφανος για τη συμμετοχή της Σοφίας στους ολυμπιακούς του Λονδίνου, όμως αυτή επιτυχία ήρθε με τα βασάνων και πόνων! Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι δικαιώθηκα τόσο εγώ όσο και η αθλήτριά μου.  Ανησυχήσαμε λίγο μετά τον τραυματισμό στους πανευρωπαϊκούς στο Ελσίνκι αλλά ευτυχώς ξεπεράσθηκαν όλα και είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε το καλύτερο στην κορυφαία  διοργάνωση του πλανήτη», είπε ο προπονητής της Σοφίας Κυριάκος Μηνάς.
Στο τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια.
Βασίλης Βόλκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου