Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Γνωρίζω τον γείτονά μου…»



Με αφετηρία τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαπολιτισμική διαδρομή των μικρών μας φίλων, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στα...
πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω το γείτονά μου..». Οι είκοσι μικροί ερευνητές απόλαυσαν ένα μοναδικό ταξίδι στην πόλη, ανακαλύπτοντας την πολυπολιτισμική ιστορία της μέσα από τις γειτονιές και τα διασωθέντα κτίρια-μνημεία. Μέσα στα στενά σοκάκια της Κυριώτισσας γνώρισαν τη μακεδονική αρχιτεκτονική των κτιρίων, στη συνέχεια ανακάλυψαν τα εναπομείναντα οθωμανικά κτίρια Δίδυμα Λουτρά, Μεντρεσέ τζαμί, οθωμανικό σχολείο, Διοικητήριο και Ορτά τζαμί και, τέλος, επισκέφθηκαν την εβραϊκή γειτονιά Μπαρμπούτα για να δουν τη Συναγωγή και τα παλιά αρχοντικά.
Τον συντονισμό του προγράμματος είχε η κ. Κουκουρίκου Αρίστη, δασκάλα, Διευθύντρια του 4ου Δημoτικού Σχολείου Βέροιας, με την αρωγή των υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης και εθελοντών του προγράμματος.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που φέρει τον τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια δράση του FutureLibrary για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.snf.org).
Η δεύτερη διαπολιτισμική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, ώρες 10.30-12.30 και θα αφορά επισκέψεις σε βυζαντινούς ναούς και μακεδονικά σπίτια στις χριστιανικές γειτονιές Κυριώτισσα και Μακαριώτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου