Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χατζηδάκης: «Το έργο στο βουνό σας μετατρέπει τα 3-5 Πηγάδια σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών»



Μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το έργο αναβάθμισης, επέκτασης και εκμετάλλευση των 3-5 Πηγαδιών και της Ντορντόπολης φιλοξενεί η ιστοσελίδα του δήμου Νάουσας. Ο υπουργός χαιρετίζει την πρωτοβουλία του δήμου να...
προχωρήσει στην υλοποίηση  του πρώτου έργου ΣΔΙΤ σε τοπικό επίπεδο, έργου πνοής για την τοπική οικονομία και την ελληνική περιφέρεια και τονίζει: «Το έργο θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετατρέποντας το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αναδεικνύει πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων και καινοτόμων ευκαιριών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, εξασφαλίζοντας βιώσιμα έργα δημοσίου συμφέροντος, με προστιθέμενη αξία για τον πολίτη και την ανάπτυξη. Αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία, όπου ένα όραμα ανάπτυξης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αποτελεί απτό παράδειγμα αξιοποίησης των αδιαμφισβήτητα μεγάλων δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου ευρύτερα, όταν υπάρχουν καινοτόμες ιδέες, συνεργασία, πολιτική βούληση και όρεξη για δουλειά.
Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνο εάν αλλάξει μοντέλο ανάπτυξης. Αν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καταφέρουν να συνυπάρξουν με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας εστιάζοντας στην υλοποίηση έργων τα οποία προσφέρουν ανάπτυξη με όρους διαφάνειας, υγιούς επιχειρηματικότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.»
Στο δικό του μήνυμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης τονίζει:
«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία οι επενδύσεις, είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να δώσει μια νέα πνοή στις επενδυτικές διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ως Κυβέρνηση, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό εκείνων που θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν, να δώσουν ένα τέλος στην στασιμότητα και την αδράνεια. Ως Υπουργείο Ανάπτυξης, είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο με συντονισμένες κινήσεις και τολμηρές αποφάσεις, στα χρόνια που έρχονται η Ελλάδα, θα αλλάξει προς το καλύτερο. Υπό το πρίσμα αυτό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα σταθούν αρωγοί τόσο στην προσπάθεια αναβάθμισης και επέκτασης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» όσο και στην ανάπτυξη και τουριστική εκμετάλλευση της ευρύτερης περιοχής. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δώσει νέα και δυναμική αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, η οποία είναι γνωστό ότι βιώνει εδώ και πολλά χρόνια το έντονο πρόβλημα της αποβιομηχάνισης και της μεγάλης ανεργίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία και για τον λόγο αυτό θα δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου