Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι επτά αιτήσει των υποψηφίων Καμμένου στην Ημαθία και ένα ελαφρύ πολιτικό σχόλιο


Ένα ζήτημα η λύση του οποίου μάλλον είναι απλή ταλανίζει αρκετό πολιτικό κόσμο από το πρωί της Πέμπτης, ειδικά στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έχει να κάνει με την κατάθεση επτά αιτήσεων στο Πρωτοδικείο Βέροιας για τη θέση των έξι υποψηφίων βουλευτών της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου. Το ερώτημα: πώς επτά ενώ οι θέσεις είναι έξι, έχει απλή απάντηση, σύμφωνα...
με νομικούς κύκλους. Αίτηση μπορεί να καταθέσει ο καθένας, ωστόσο το κόμμα του είναι εκείνο που θα επιλέξει την τελική εξάδα. Αυτά επί της ουσίας, για να μην αιωρούνται σενάρια.
Επί της πολιτικής πλευράς. Οι αιτήσεις είναι επτά, απλώς επειδή η διαφωνία της κ. Αλδάκου με το κόμμα και τον πρόεδρο προέκυψε μετά την κατάθεση της δικής της αίτησης. Η αίτηση κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και η γνωστή δήλωσή της τη Δευτέρα. Σημειώνουμε ότι στη δήλωση της Μαρίας Αλδάκου δεν αναφέρεται καμία παραίτηση, αλλά η πρόταση πρόταξης των υποψηφίων κάτω από την τρίτη θέση στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου. Θεωρητικά, αν αυτό τηρηθεί από τον πρόεδρο (σήμερα λήγει η ημερομηνία), η Μαρία Αλδάκου δεν αρνείται τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, επειδή είναι προφανές (;) ότι ο κ. Καμμένος δεν επιθυμεί αλλαγή στη σειρά της πρόσφατης εκλογής, το κόμμα συμπλήρωσε με δύο επιπλέον ονόματα (Πελεκίδου, Πρεπουντζίδης) το ψηφοδέλτιο (είχε αποχωρήσει ο Γιώργος Κυριακίδης) για να καλύψει την εξάδα.
Κώστας Παναγιωτίδης

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑς ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο με τοση μεγαλη ευκολια λετε διαφορα π.χ. ποσο αστειο κομμα ειναι και για την πολιτικη φουσκα την οποια θα σκασει .Θα επρεπε τουλαχιστον να μας πειτε και το ονομα σας και να μην κρυβεστε πισω απο την ανωνυμια σας γιατι ευκολα θα σας πουμε δειλο καιυπηρετη καποιων αλλων πολιτικων συμφεροντων. Εγω οπως και ολοι οι ψηφοφοροι δεν εχουμε στεγανα και εχουμε ανοικτα τα ματια και τα αυτια μας για να ακουσουμε και να αποφασισουμε ποιος μας κοροιδευει τελικα. Θα χαιρομουν εαν ειχατε μια αποψη την οποια και θα συζητουσαμε ευχαριστως, αλλα προχωροντας σε χαρακτηρισμους το μονο που καταφερνετε ειναι να ριχνετε το επιπεδο οποιουδηποτε πολιτικου διαλογου .Τωρα εαν καποιοι αποφασιζουν να φυγουν απο το ψηφοδελτιο του ενος κομματος και να πανε στο αλλο τοτε αυτους θα τους κρινει ο λαος και η ιστορια .Οσον αφορα τους Ανεξαρτητους Ελληνες οι θεσεις τους ειναι σταθερες και δεν εχουν αλλαξει σε πεισμα πολλων που προσπαθουσαν να μας πεισουν για το αντιθετο.Το να παρει σχεδον 11% σε μια εκλογικη αναμετρηση κομματ το οποιο εχει 2 μηνες ζωη το λιγοτερο που θα επρεπε να εχει ειναι τον σεβασμο ολων τον αλλων.Ηρθε η ωρα να παρουν ολοι την ευθυνη των πραξεων τους για αυτα που κανουν αλλα και για αυτα που δεν κανουν.12.500 χιλιαδες Ημαθιωτες και Ημαθιωτισσες εδωσαν την ψηφο τους σε ενα νεο κομμα αλλαζοντας την "συνηθεια" τους πηγαινοντας στην καλπη να δινουν την ψηφο τους σχεδον παντα εκει που την εδωσαν και στις προηγουμενες εκλογες ...εε δεν μπορειτε με ελαφρα την καρδια να τους χαρακτιριζετε αστειους!!!!
    Καραγιαννης Λαμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή