Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη της Υπαίθρου". Μια ημερίδα-εκπομπή ή μια φιέστα; Η αποχώρηση του ενός βουλευτή και η απαξίωση ενός επιχειρηματία!!Video


Άλλος την είπε ενδιαφέρουσα, άλλος τη χαρακτήρισε λαμπερή, άλλος την είπε φιέστα… Ο λόγος για την τηλεοπτική ημερίδα της ομάδας της προοδευτικής συμμαχίας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που διοργανώθηκε το περασμένο  Σάββατο στο ‘Mano-Mano’ της Νάουσας.
Τίτλος της ημερίδας-εκπομπής: «Για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη της Υπαίθρου».



Οι παρουσίες πολλές και λαμπερές: οι ευρωβουλευτές του ΠαΣοΚ Σπύρος Δανέλλης και Χρυσούλα Παλιαδέλη. Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου, Άγγελος Τόλκας και…
δι’ ολίγον ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας (Ουσουλτζόγλου, Καραμπατζός) και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων τους (Μαυροκεφαλίδης, Παπάς). Αντιδήμαρχοι των δύο πόλεων (Αδαμίδης, Βαδόλας, Βασιλείου, Λαζαρίδης), περιφερειακοί σύμβουλοι (Μούρνος, Μπαλτατζίδου), δημοτικοί σύμβουλοι (Γαϊτάνου), μέλη του εθνικού συμβουλίου ΠαΣοΚ (Θούλη Σιδηροπούλου), στελέχη της νομαρχιακής (Παπαστεργίου), επιχειρηματίες (Κατσιαμάκας, Ναουμίδου, Ουσουλτζόγλου) κ.α.
Το σκηνικό: διαμορφωμένος ο χώρος για τηλεοπτική εκπομπή με κοινό. Έξι κάμερες, παρουσιαστής, σκηνοθέτης.
Το πλαίσιο: μια ανοικτή συζήτηση στο πνεύμα του τίτλου της ημερίδας, με ζωντανές συνδέσεις σε περιφερειακά κανάλια και ερωτήματα προς τους ομιλητές.
Η σύγκρουση: παρών στην αρχή της ημερίδας ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος αποχώρησε πριν την έναρξη κάνοντας λόγο για ‘φιέστες’ και ‘καπέλωμα’ των διοργανωτών.
Το παρασκήνιο της σύγκρουσης: Την ημερίδα είχε διοργανώσει ο κ. Τόλκας την εποχή που ήταν υφυπουργός και ως γνωστόν ο κ. Σιδηρόπουλος τρέφει τόσο φιλικά αισθήματα για τον Άγγελο, όσα ο Χαλκίδης για τον....Τσαβδαρίδη!!! Το ζήτημα φυσικά είναι πού πήγε μετά την αποχώρηση από την "σοσιαλιστική ...ναουσαϊκή" ο Τάσος. Να φιλοσοφήσει τα  νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ή  για κάτι ποιο πρακτικό; Κανένα καφεδάκι π.χ;;;;;
Η ουσία: πολλά περιττά λόγια και θεωρίες από όλους. Με βαρύτητα η παρουσία και οι απόψεις Δανέλλη.
Το… κερασάκι: φάκελο με επισημάνσεις λανθασμένων χειρισμών και βατών προτάσεων στον τομέα των εξαγωγών ετοίμασε για όλους τους επισήμους ο επιχειρηματίας Θωμάς Κατσιαμάκας. Πλην Δανέλλη, δεν τον παρέλαβε κανείς…

Το παρασκήνιο: Ενδεδειγμένος ο χώρος για την...προστασία των πολιτικών, αφού η σημαντική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διοικητή Νάουσας, δεν χρειάστηκε να καλύψει παρά μόνο την είσοδο του Mano-Mano, αφού, ως γνωστόν μπροστά από το οίκημα υπάρχει....γκρεμός!!! ( άσχετα αν η πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια από τους Έλληνες και Ευρωπαίους σοσιαλιστές οδήγησε τους πολίτες της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας στο γνωστό  "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα")!!
Συμπέρασμα: εδώ ήλθαμε, πάμε να φύγουμε!
Αντισυμπέρασμα: Εκλογές έρχονται και ως γνωστόν για έναν κληρώνει για τους "πράσινους" της Ημαθίας. Μα θα μου πείτε η ημερίδα ήταν για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Ξέρετε τι λέγανε οι παλιοί ψαλτάδες; "Τα ψαλτικά να βγαίνουν ( κοινώς να πέφτουν τα φράγκα) και ο πεθαμένος στο ανάθεμααααααααααααα".


Επειδή ο "σοσιαλισμός" προκαλεί πλέον κατάθλιψη, σας δίνουμε και μια εύθυμη ματιά από την ημερίδα. Οι διάλογοι πάντως θα μπορούσαν άνετα να είναι και ...αληθινοί!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου