Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η νέα γενιά του ξινόμαυρου της Ημαθίας ενώνει τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την αγάπη της για το κρασί!


Η νέα γενιά των οινοποιών της Ημαθίας έχει πάρει ήδη τη σκυτάλη και βάζει τη δική της σύγχρονη σφραγίδα πάνω στην ανεξίτηλη οικογενειακή «ετικέτα» των κρασιών  που έχουν περάσει στη λίστα των καλύτερων ξινόμαυρων του κόσμου: το ξινόμαυρο της Νάουσας! Η άτυπη αυτή ομάδα των νέων ανθρώπων από...
26-32 ετών, λειτουργούν με φρέσκια ματιά και πρόταση και προσπαθούν να μεταδώσουν αυτό που από κοινού αγαπάνε, στον κόσμο που ‘ψάχνεται’ με το καλό κρασί… Διοργανώνουν λοιπόν βραδιές γευσιγνωσίας με κάθε ευκαιρία και μια τέτοια βραδιά έγινε το περασμένο Σάββατο (Απελλαίου) στο Athena Pallas, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η βραδιά είχε θέμα την αρχαιοελληνική κουζίνα και τα πιάτα συνοδευόταν εξαιρετικά από λευκά και κόκκινα κρασιά των παραγωγών: Διαμαντάκου, Κτήμα Αργυρού, Χατζιδάκη, Μαρκοβίτη, Δαλαμάρα και Θυμιόπουλου.
Οι τρεις από τους Ημαθιώτες παραγωγούς και διοργανωτές, ο Κωστής Δαλαμάρας, ο Απόστολος Θυμιόπουλος και ο Μάρκος Μαρκοβίτης (ο Γιώργος Διαμαντάκος έλειπε σε άλλη παρουσίαση), τσούγκρισαν τα ποτήρια τους ενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις των σπουδών τους στην οινοποιία, χωρίς ανταγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι το καλό κρασί μάς φέρνει πιο κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου