Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τραχανόπιτα με μέντα και θυμάρι. Μια συνταγή από τον Δημήτρη Μάντσιο


Καλή σας μέρα. Σήμερα κάναμε τραχανόπιτα με θυμάρι και μέντα και μιας και είχαμε και φωτογράφηση στο ξενοδοχείο μας. Την απαθανάτισε καλλιτεχνικά ο Νικόλας Μπιλιούρης και τα αποτελέσματα είναι γευστικά και...οπτικά πεντανόστιμο!!! Δεσμεύομαι την επόμενη φορά και για γευστική δοκιμή!! 
Δημήτρης Μάντσιος


Φτιάχνοντας μια μοσχομυρωδάτη τραχανόπιτα σε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ θα...
χρειαστούμε  3 φλιτζάνες νερό, 300 γρ τραχανά γλυκό,1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο, 3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία, 200 γρ φέτα τριμμένη,150 γρ γραβιέρα τριμμένη, 1 πιπεριά φλωρίνης σε μικρά κυβάκια, 15-20 φύλλα φρέσκιας ή ξερής μέντας ή ξερό δυόσμο 1 κουταλιά της σούπας, θυμάρι ξερό 1 κουταλιά της σούπας ή φρέσκο 1 φλιτζάνι του καφέ και 150 γρ ελαιόλαδο. Ξεκινάμε  μουσκεύοντας για 3 ώρες τον τραχανά στο νερό, στην συνέχεια αφαιρούμε τυχών περίσσια νερού και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε .Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά, το λάδι με τα τυριά τα βότανα και την πιπεριά σε κύβους. Θα προσθέσουμε στη συνέχεια  τα  αναμεμιγμένα υλικά στον τραχανά και τα αναδεύουμε όλα μαζί ελαφρά ώστε να ομογενοποιημένο  δημιουργώντας ένα πηχτό χυλό. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Απολαμβάνουμε την τραχανόπιτα ζεστή  αλλά και  κρύα είναι ιδανικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο. Καλή σας  επιτυχία και καλή απόλαυση.



  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου