Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

‘Αυλαία’ για τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και της δημιουργίας στη Νάουσα


Ξεκινά σήμερα με φιλοδοξίες επιτυχίας αντίστοιχης των προηγούμενων διοργανώσεων το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Είναι μια περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα, μουσικές, ζωντάνια, χαμόγελα, δημιουργικότητα. Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά. Από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 ο πολιτισμός και το σινεμά γιορτάζουν στη Νάουσα. Λάβετε θέσεις και απολαύστε το σινεμά στα ....
καλύτερα του!
 Το Φεστιβάλ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013», περιλαμβάνει 226 ταινίες από 45 χώρες καθώς και αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο.
 Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται ο ψηφιακός κινηματογράφος, μέσω της προβολής ταινιών από κινητά τηλέφωνα και της διοργάνωσης του ψηφιακού προγράμματος σπουδαστικών και νεανικών ταινιών από τη νοτιοανατολική Ευρώπη «Digital View South East Europe».
 Τις προβολές θα πλαισιώσει διημερίδα με θέμα «Κεντρική Μακεδονία: Οδικός χάρτης για την Ανάπτυξη» αλλά και εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συναυλίες, διαγωνισμοί, εκθέσεις κόμικς και εικαστικών τεχνών από το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Την κριτική επιτροπή των ταινιών μυθοπλασίας απαρτίζουν η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς ως πρόεδρος και οι κ. Μπαφαλούκας, Τζόις Νασαβάτι, Τζουλιέτ Γκραντμόν και Τόμας Σίμπεν ως μέλη.
 Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ταινιών κινουμένων σχεδίων θα είναι ο Γάλλος σχεδιαστής τίτλων και σκηνοθέτης, Κουκ Εβό και μέλη ο γραφίστας Στέφανος Ποταμίδης και ο σκηνοθέτης, Γιώργος Σουμελίδης.
 Η κριτική επιτροπή των πειραματικών ταινιών απαρτίζεται από τον κινηματογραφιστή Γιάννη Κολαξίζη (πρόεδρο), τον σκηνοθέτη Τζούλιαν Πάρκινσον, την εικαστικό Μαρία Παπαδοπούλου και τον κριτικό κινηματογράφου Γιώργο Μελιδώνη.
 Μέρος των ενεργειακών αναγκών της διοργάνωσης θα καλυφθεί από την παραγωγή πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου