Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μαρμέλαδα δαμάσκηνο. Συνταγή από τον κ. Δημήτρη Μάντσιο



Καλημέρα και καλό μήνα αγαπητοί φίλοι και φίλες,Σήμερα μαζεύαμε δαμασκηνά σε φιλικό μας κτήμα και από αυτά που δεν τελαρώσαμε έκανα μια μοσχομυρωδάτη μαρμέλαδα δαμάσκηνο.Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, γευστική και νόστιμη θα συνοδέψει τα πρωινά σας γεύματα. Για μια καλή δόση  θα ...

χρειαστούμε  3 κιλά σάρκας από αγουρωπά επιτραπέζια δαμάσκηνα,  3 κιλά ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού. Θα πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα θα τα κόψουμε στα τέσσερα και θα αφαιρέσουμε  το κουκούτσι τους. Προσοχή στα μικρά σκουληκάκια που ενδεχόμενα να βρείτε, αφαιρέστε τα από τη σάρκα.Τα αλέθουμε σε μπλέντερ η σε χειροκίνητο πολτοποιητή μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα που από πριν έχουμε πάρει το απόβαρό της.
Ζυγίζουμε το πολτό και βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης (3κιλά πολτός + 3κιλά ζάχαρης)

Με τιμή
Δημήτρης Μάντσιος
www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax  2332022212


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου