Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αρχαίων γεύσεις, περιορισμένων σε θερμιδική και γευστική αξία

Έναν μπουφέ με συνταγές αρχαίων εδεσμάτων πρόσφερε στους συμμετέχοντες στην ημερίδα για το δίκτυο αρχαιολογικών μνημείων ‘στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου’ ο δήμος Νάουσας, το περασμένο Σάββατο στη Σχολή Αριστοτέλους. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, μέρος του μπουφέ, που προβλήθηκε και στα κρατικά κανάλια, αποτελείται από παστά ψάρια, γεμιστά μαλάκια, σταφύλια, αχλάδια, ρεβίθια, κρεμμύδια, ελιές κ.α. τέτοια μη εμπορικές σήμερα γεύσεις. Με τέτοιο τραπέζι, πώς...
να ερωτευτείς (όταν ο έρωτας περνάει από το στομάχι), πώς να μερακλώσεις, πώς να κάνεις διάφορες άλλες καταχρήσεις όπως ο σύγχρονος Έλληνας; Μετά, τι σου απομένει;
Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το έριχναν στη φιλοσοφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου