Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Άρωμα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.!


Μόνο αισιοδοξία γεννά για το χώρο της Ν.Δ. και γενικά για το πολιτικό σύστημα το άκουσμα νέων ονομάτων για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου των βουλευτικών εκλογών. Τα νέα ονόματα που ακούστηκαν, Μπαρτζώκας, Μπίλης, Νικολάου, έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι νέα παιδιά, άφθαρτα και με προοπτική. Θα μπορούσαν να συγκροτήσουν, μαζί με... έναν ή δύο το πολύ από τους παλιούς, και έναν ή δύο ακόμη νέους, ένα ψηφοδέλτιο προοπτικής και ελπίδας. Φίλοι μεν όλοι όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους, φιλτέρα δε η ανανέωση.
Είναι φυσικό ότι η πρόταση προς τα πρόσωπα αυτά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συμμετοχή τους. Ωστόσο ως πολιτική γραμμή της παράταξης, είναι θαρρώ προς τη σωστή κατεύθυνση. Και έτσι πρέπει να συνεχιστεί. Ονόματα που βασάνισαν και ταλαιπώρησαν τον τόπο και το κόμμα εδώ και πολλά χρόνια, οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραδώσουν τα όπλα στα νιάτα. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερή τους προσφορά. Η σημερινή απαξίωση του πολιτικού συστήματος έχει συνδεθεί από το λαό με ονόματα, ψηλά και χαμηλά, κεντρικά και περιφερειακά. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και τόλμη στις επιλογές, με ψηφοδέλτια που θα αναδύουν οσμή ανανέωσης, φρεσκάδα και νιάτα.
Επί της ουσίας. Η Ν.Δ. σήμερα, αύριο και το ΠαΣοΚ, οφείλουν να λειτουργήσουν στη βάση της ανανέωσης προσώπων και ιδεών. Όχι, δεν είναι πανάκεια οι νέοι. (Νέοι πράσινοι πολιτικοί ψήφισαν εν μέσω χαμογέλων το μεσοπρόθεσμο που καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό…) Ωστόσο, οφείλουμε να επιμείνουμε στα νέα και άφθαρτα πρόσωπα, μέχρι να πετύχουμε την εκλογή πραγματικών εκπροσώπων του λαού και όχι του εαυτού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου