Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ!! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

 Η κυρία που μας περιέγραψε το περιστατικό, ήταν συγκλονισμένη και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που θα περιγράψουμε. Σήμερα το μεσημέρι ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε στις σκάλες του σπιτιού του στη Νάουσα από παθολογικά αίτια. Αμέσως οι οικείοι και οι περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στη Νάουσα και θα ερχόταν από τη Βέροια, σε μισή ώρα όπως τους είπαν ( φυσικά δε φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά η έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού στην Ημαθία κ. Λοβέρδο, εσείς όμως μεταβήκατε στην Αθήνα πέρσι με το "ασθενοφόρο" σας, έτσι;.) Η ώρα πέρασε και κλήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ να βοηθήσει. Οι άνθρωποι φυσικά δεν
μπορούσαν να μετακινήσουν τον άτυχο άνδρα, αφού αν και έχουν περάσει από παραϊατρική εκπαίδευση, δεν έχουν την αρμοδιότητα να το πράξουν. Τελικά και αφού πέρασαν, όπως μας είπε η κυρία, πάνω από 1 ώρα και 10 λεπτά από το περιστατικό και ασθενοφόρο δεν έρχονταν αποφασίστηκε να μπει ο άνδρας σε ιδιωτικό αυτοκίνητο και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Νάουσας. Δε θα επισέλθουμε στα υπόλοιπα γεγονότα, θα θέλαμε όμως να πούμε ότι πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ημαθία. Είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ζωές απλών πολιτών φυσικά και όχι προνομιούχων, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, που μεταφέρθηκε από την Καστοριά στην Αθήνα με C130, ενώ το ίδιο δεν γίνεται με τους άλλους ....πληβείους της χώρας.   

2 σχόλια:

  1. Δεν φταιει κανενας,υπαρχει ενα ασθενοφορο στην βαρδεια και αν ειναι σε διακομιδη σοβαρου περιστατικου,αναγκαστικα πρεπει να περιμενεις να ερθει απο Βεροια,αν δεν υπαρχει και εκει επειγον περιστατικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ) ΕΙΧΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ Λ.Χ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ Ή-ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ....
    Ε, ΤΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΤΑΣΑΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή