Με αφορμή τη χθεσινή ημερίδα "Στις ρίζες του Μ. Αλεξάνδρου", αλλά και τη σημερινή αντίστοιχη του "Πυρσού" ( στην οποία παταγώδης ήταν η...απουσία των επισήμων) για τη σημασία της οποίας θα γράψουμε αργότερα, σε αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, αφού τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που παραβρέθηκε, διαπιστώσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους "Χριστόδουλος Λαναράς", μεγάλα προβλήματα υγρασίας, έλλειψη συντήρησης σε βασικά σημεία της κατασκευής του και φυσικά παντελή έλλειψη ηλεκτρονικών μέσων, τα οποία είναι στοιχειώδη στη ψηφιακή εποχή που διανύουμε!. Ξεκινώντας από το πρόβλημα της στεγανότητας, είναι διάχυτη στον αέρα η μυρωδιά της μούχλας, αφού η κατασκευή του δίπλα στο ποτάμι και υπόγεια φέρνει το χώρο, παρά το όποιο αποστραγγιστικό έργο, εκτεθειμένο στην υγρασία, που οφείλει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει άμεσα και μεθοδικά και όχι με μπαλώματα. Τα ξύλα του περιβάλλοντος χώρου( εξωτερικό πάτωμα) έχουν αρχίσει και
διαβρώνονται, χωρίς να έχει ούτε μια εργασία συντήρησής τους( βάψιμο με ειδική πατίνα). Το γκαζόν του περιβάλλοντος χώρου έχει ξεραθεί εδώ και καιρό, ενώ η κοπή του γίνεται δυο τρεις φορές το χρόνο και δεν υπάρχει υποδομή για το πότισμά του ( η κοπή του τις προηγούμενες μέρες ενόψει της ημερίδας μας θύμισε τις επιθεωρήσεις στο στρατό, όταν ερχόταν ο στρατηγός και η μονάδα σε μια μέρα από πανούκλα γινόταν κούκλα!) Και αν αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος χρειάζονται προσωπικό και μελέτες, θα θίξουμε κάτι τόσο απλό, αλλά απαραίτητο στη ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Στο Πολιτιστικό Κέντρο η λέξη ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι...άγνωστη!! Δεν υπάρχει επίσης μια κάμερα video με την οποία θα μπορούσε να γίνει καταγραφή των δεκάδων συνεδρίων που έχουν γίνει!! Και φυσικά η λέξη livestream , με το οποίο θα μπορούσαν να μεταδοθούν άμεσα στο διαδίκτυο οι σημαντικές εκδηλώσεις και ημερίδες ( καλή ώρα σαν τη χθεσινή και την σημερινή) ηχούν ως ..εξωτικές στα ώτα των υπευθύνων. Προφανώς ο δήμος Νάουσας ζει σε ακόμη στην εποχή του...χαλκού, αναφορικά με την ψηφιακή προβολή του. Και όλα αυτά με κόστος μόλις λίγων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που εκτελούνται μεγαλεπήβολα έργα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως στο παρελθόν η ανάπλαση της Αράπιτσας και τώρα η επανάχρηση της "Βέτλνας". Δεν μπορούν να βρεθούν τα απαραίτητα ,ελάχιστα, ποσά για να υπάρχει μια δυνατότητα ψηφιακής προβολής της Σχολής και όχι μόνο; σε λίγο θα αναφερθούμε και στην παντελή έλλειψη δημοτικού ιντερνέτ στη Νάουσα, η οποία μας κατατάσσει σίγουρα στην αναλφάβητες διαδικτυακές πόλεις. Περιμένουμε την άμεση αντίδραση του κ. δημάρχου, ο οποίος δικαίως ανέλαβε τη χθεσινή πρωτοβουλία για τη σημαντική ημερίδα, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι η καταγραφή της δεν έγινε ποτέ, αφού επαφέθηκε στο...δημοσιογραφικό καθήκον και όχι στην υποχρέωση του Πολιτιστικού Κέντρου.Περιμένουμε την παρέμβαση σου δήμαρχε.
Άλλο ένα παράδειγμα δημόσιων κτηρίων που αρχίζουν να αραχνιάζουν. Πώς να συντηρηθεί ένα τέτοιος χώρος από ένα άτομο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη κ. Ελευθεριάδη αλλά ζείτε σε καθεστώς εικονικής πραγματικότητας. Αναφέρεστε σε υποδομές που λείπουν από τον Δήμο όταν ο Δήμος και το κράτος σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να αγοράσουν χαρτί Α4. Κάντε μία βόλτα σε δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες και δείτε τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες λαϊκής κατανάλωσης...
Προφανώς αγαπητέ μας αναγνώστη δεν αντιλαμβάνεστε ότι η επίλυση ενός απλού προβλήματος χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που εκτελούνται στη Νάουσα έργα εκατομμυρίων είναι απόλυτα εύκολη ( γι αυτούς φυσικά που δεν σιτίζονται μονίμως από τον δημόσιο ή δημοτικό κορβανά και έχουν αποκτήσει μια απόλυτα αρτηριοσκληρωτική συνείδηση). Μια χορηγία των αναδόχων στο πολιτιστικό κέντρο θα έφθανε. Τώρα αν είναι κουβέντα λαϊκής κατανάλωσης η εγκατάσταση hot-spot σε όλη τη Νάουσα και ειδικά στις φτωχογειτονιές της από το δήμο μας, και εκεί φοβούμαι ότι μάλλον βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου. Με 10.000 ευρώ άνετα θα μπορούσαν να μπουν 5-6 κεραίες σε όλη τη Νάουσα, αλλά και να αξιοποιηθεί το δίκτυο των οπτικών ινών που κοιμάται πλέον εν τόπω...χλοερώ!! Η λύση για το Πολιτιστικό Κέντρο ήταν να γίνει ίδρυμα ( αυτή ήταν τότε και η επιθυμία του αείμνηστου Χρίστου Λαναρά) αλλά δυστυχώς και πάλι η μεγαλομανία των αρχόντων μας επέφερε τη σημερινή πραγματικότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛύσεις υπάρχουν αγαπητέ και φυσικά εκτός δημόσιου κορβανά. Αλλά πρέπει να εξευρεθούν
Το να βιώνει κανείς την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει γύρω του είναι εκτός τόπου και χρόνου; Αυτή τη στιγμή το μείζον πρόβλημα των φτωχογειτονιών της Νάουσας είναι η έλλειψη hot spots; Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους κατοίκους ποιες είναι οι πραγματικές τους ελλείψεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς αφήσουμε τα λόγια εντυπωσιασμού και τις υποθέσεις και ας δούμε καθαρά την σκληρή πραγματικότητα. Αν εσείς κ. Ελευθεριάδη γνωρίζετε κάποιον επιχειρηματία που μπορεί να διαθέσει το ποσό για την εγκατάσταση των internet spots και οποιωνδήποτε λοιπών υποδομών κάντε το! Η πόλη θα σας ευγνωμονεί...
@Ανωνυμο 11:01- "Πως να συντηρηθει ενας τετοιος χωρος απο ενα μονο ατομο"? Δεν το ξεραμε οτι το πολιτιστικο κεντρο ειναι ιδιοκτησια του Καρμπατζου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικα ολοι θυμομαστε οταν εγιναν τα εγκαινεια του κεντρου και αμεσως μετα ο Καραμπατζος προσπαθουσε παντα να οικιοποιηθει το μεγαλο εργο αυτο, ακομη και στα προεκλογικα του φυλλαδια το προεβαλε σαν δικο του δημιουργημα. Ηταν απολυτως προδιαγεγραμμενη η πορεια του εργου οσον αφορα την συντηρηση του κι'αν ακομα δεν υπηρχαν τα σημερινα οικονομικα προβληματα. Ο ανθρωπος ειναι ασχετος και το μονο που τον ενδιαφερει ειναι η καρεκλα και την κραταει χρησιμοποιωντας καθε μεσο.
Θοδωρε οταν χρησιμοποιεις τον ορο Αρχοντες , βαλε εισαγωγικα γιατι αλλοιωνεις την εννοια της λεξης με τους σημερινους κρατουντες.
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ''ΟΜΟΡΦΙΑ''ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΕΒΑΙΑ ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ''ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ'' ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑ,(Ο ΠΛΕΟΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ),Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...
Εσύ που ξέρεις τις ελλείψεις των φτωχογειτονιών της Νάουσας, τι κάνεις για να τις εξαλείψεις, γιατί είσαι σίγουρα κολλητός της δημοτικής αρχής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό παχιά λόγια, άλλο τίποτε. Τουλάχιστον μη μας το παίζετε και σωτήρες
Προς όλους όσους νομίζουν ότι γράφει στο blog του γραφείο τύπου του Καραμπατζού πλανάστε οικτρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ όλη διαφωνία μου με τον κ. Ελευθεριάδη είναι περί την τοποθέτηση δωρεάν internet σε φτωχές γειτονιές όταν υπάρχουν πιο σοβαρές ελλείψεις σ' αυτές. Τι να το κάνει το δωρεάν internet ένας κάτοικος που μένει στις λεγόμενες "υποβαθμισμένες" γειτονιές όταν ο δρόμος που περπατά είναι κακοφτιαγμένος και έχει να συντηρηθεί από τότε που στρώθηκε, όταν δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός, όταν δεν υπάρχει ένας κάδος απορριμάτων και όλες οι άκρες είναι γεμάτες σκουπίδια;;;
Τι να το κάνει το δωρεάν internet ένας κάτοικος στα χωριά του κάμπου όταν δεν έχει αποχέτευση και ύδρευση;;
Ο καθένας να περάσει μία βόλτα από όλες αυτές τις περιοχές το βλέπει, δεν χρειάζεται σπέκουλα υπέρ κανενός.
Άκαιρη και άστοχη η ανάρτηση του ανώνυμου στις 12:19: αν ψάχνεις για κολλητούς και χειροκροτητές του Καραμπατζού καλύτερα να σκεφτείς τι ψήφισες στις τελευταίες 3 δημοτικές εκλογές.
προς ανώνυμο 10:21: αν έχεις πάει ποτέ στο κτήριο του Λαναρά θα καταλάβεις ότι υπάρχει μόνο μία κοπέλα η οποία είναι για τα πάντα. Τι να πρωτοπρολάβει να κάνει ένα και μοναδικό άτομο σ' ένα τόσο μεγάλο χώρο; Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι γιατί στο τέλος και αυτό το κτήριο όπως και τόσα άλλα α μαραζώσει.
προς κ. Ελευθεριάδη: προτείνετε στο Δήμο να ζητήσει από τη Cyta να κάνει τέτοια ασύρματα δίκτυα μέσω χορηγιών. Αν δεν κάνω λάθος η εταιρεία επιχορηγεί το καρναβάλι μας. Που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Τι ανάγκες καλύπτουν; Δεν θα ήταν καλύτερα να πιάσει τόπο αυτό το ποσό από το να ξοδευτεί σε εκδηλώσεις;
Δημήτρης Θ.