Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Για δες ποιος μιλάει! Γράφει ο Στέργιος Σιλιγκούνας

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τις ύστατες, απεγνωσμένες προσπάθειες της νομενκλατούρας και των βολεμένων του συστήματος να διατηρήσουν το υπάρχον σύστημα που τους εξασφάλισε όλα τα προνόμια δημοσία δαπάνη. Με χυδαίο τρόπο προσπαθούν να γελοιοποιήσουν όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες και να τους απαξιώσουν με μειωτικά σχόλια.
Ας κάνουμε όμως πρώτα μια ακτινογραφία σε αυτούς, για να δούμε ποιοι είναι: είτε είναι τα γνωστά λαμόγια, τα οποία έχοντας πρόσβαση στην εξουσία αναλαμβάνουν δημόσια έργα ή γλείφουν τα κοκαλάκια που τους πετά η εξουσία, είτε είναι ανεπάγγελτοι, χωρίς ΕΝΑ ένσημο στη ζωή τους, οι οποίοι προσκολλώμενοι στην εξουσία ζουν δημοσία δαπάνη ελέω ....θεού (που στην Ελλάδα βέβαια θεός είναι οποιοσδήποτε εκλεγμένος σε δημόσιο αξίωμα).
Έφτασαν στο σημείο (διάφοροι -ας τους ονομάσουμε blog-ίστες) να λοιδορούν και να απαξιώνουν λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι απλώς εκφράζουν αντίθετες απόψεις από τις δικές τους, οι οποίες βέβαια καταδεικνύουν τα εγκληματικά λάθη της εξουσίας και προτείνουν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν τους τωρινούς αρχόντους μας μέσα ή ενδεχομένως και να προτείνουν την τιμωρία τους. Οπότε, ναι, εφόσον η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί τους ξεβολεύει και τους ξηλώνει, γιατί να μην επιτεθούν στους αγανακτισμένους; Γιατί να μην απαξιώσουν συνταγματολόγους, οικονομολόγους και οποιαδήποτε άλλη πνευματική κίνηση που πραγματοποιείται; Και βέβαια, πρεσβεύουν ότι ο Έλληνας εφόσον άργησε να ξυπνήσει, του αξίζει μια μόνιμη στασιμότητα, ένας επ' αόριστον εγκλεισμός στο διεφθαρμένο ελληνικό γίγνεσθαι, μια ισόβια καταναγκαστική εργασία για να πληρώνουμε τα ταξιδάκια και το Lifestyle της εξουσίας.

Η ίδια τους η διαβίωση, ο ελιτίστικος τρόπος ζωής τους και τα ανεκδιήγητα προνόμια που απολαμβάνουν αδικαιολόγητα αυτοί ο κύριοι είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ! Πόσω μάλλον ο προβοκατόρικος τρόπος έκφρασης: η ειρωνεία τους, η απαξίωσή τους, η χλεύη τους. Ωστόσο ο θυμόσοσφος λαός μας (που τόσο λοιδορούν) λέει "κοντός ψαλμός, αλληλούια". Η ανατροπή είναι κοντά. Και δυστυχώς κύριοι το δυσάρεστο δεν είναι μόνον ότι θα πρέπει να δουλέψετε και να κολλήσετε ένσημα. Το δυσάρεστο είναι ότι θα πρέπει να λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για όλα αυτά που απολαύσατε τον καιρό της κουτσής μας δημοκρατίας.

6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αστέριε,θα πρέπει επιτέλους να γίνεις πιο φωτογραφικός με τους κυρίους που μας περιστοιχίζουν. Καλά είναι να τους γνωρίσει και ο κόσμος καλύτερα. Σου δίνω και μια απλή φωτογράφιση για να καταλάβεις πως πρέπει να κινηθείς.Λέμε ΄΄ο χοντρός πρόεδρος που έχει ομάδα του Πειραιά και έχει ερυθρόλευκη ενδυμασία΄΄Ποιός είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα ιδια μπλογκ ειμαστε συνδρομητες. μια και ειπατε για επιθεση σε αγανακτισμενους και μπλογκιστες, εγω καταλαβα ποιον φωτογραφιζει. το protagon.gr. σιγουρα αυτο διαβαζει ο στεργιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ.ΑΣΤΕΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΜΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕΣ.ΕΠΕΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΞΩ.ΨΑΞΕ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ.ΦΙΛΕ ΠΥΡΟΜΑΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΑΣΤΕΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στον κ. Σιλιγκούνα
    Ο σοφός λαός λέει: "ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ"
    Ένας από το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANωνυμε ν2 ο λαοσ λεει και κατι αλλο που εσυ το αγνοεις.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.και εσυ δεν τα διαθετεις.διοτι οποιος θελει να λεει τετοιες χοντραδες γραφει το ονοματακι του.αληθεια τι φοβασαι.μηπωσ εισαι ενασ απο αυτουσ που περιγραφω.οσο για μενα στον νομο ημαθιας που εκλεγομουνα ποτε δεν κατεβηκα με την σημαια τησ παραταξης του πασοκ.ημουνα παρων σε ολους τους αγωνες πολιτικους,συνδικαλιστικους.μπορω να σου παραδωσω ολα οσα εχω γραψει απο το 1975 και μετα,ολα ομως με το επωνυμο μου.εσυ μπορεις να μας πεις ποθεν εισαι που λεν και στο χωριο μου.αυτα τα λιγα γιατι αυτο που εγραψες σιγουρα καποιο παπαγαλακι στο ψυθιρησε στο αυτι σου.κοιμησου φιλε.ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΙΛΙΓΚΟΥΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή