‘Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις! Είναι λογιστικό το θέμα’! Αυτή θα μπορούσε να είναι η απάντηση της συζύγου στον εμβρόντητο σύζυγο που την έπιασε στα πράσα. Διαβάστε τώρα την εξήγηση στην παραπάνω αναφορά…
Άνευρη και κουραστική ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας. Έχοντας ως θέμα τα οικονομικά στοιχεία των τριών πρώην δήμων Ανθεμίων, Ειρηνούπολης και Νάουσας, το σώμα αναλώθηκε επί δίωρο στην ανάλυση των ισολογισμών για το 2010 και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να...
μάθουν λογιστική (ενίοτε δημιουργική) με (υπερ)ταχύρυθμα σεμινάρια δύο ωρών. Εκείνο που έγινε αντιληπτό, είναι το ότι η λογιστική επιστήμη έχει τις δικές της ικανότητες (και την εκ του νόμου ευελιξία) να εμφανίζει το 1 ως 11, αναλόγως με τις ανάγκες της κάθε διοίκησης, χωρίς κατ’ ανάγκην αυτό να αποτελεί σφάλμα ή παράπτωμα. Τα μεγέθη στο τέλος των προσθαφαιρέσεων ονομάζονται ‘λογιστικά’ και ως τέτοια πρέπει να παραβλέπονται και να συγχωρούνται, διότι υπάρχει πάντα εξήγηση, ωστόσο κανείς δεν δύναται να την εξηγήσει με απλά λόγια.
Η διαπίστωση της βραδιάς; Η ευκολία με την οποία απαντούσαν σε όλα οι λογιστές, κι η δυσκολία των υπολοίπων να αντιληφθούμε τις απαντήσεις.
Και η πρόταση: εντάξει, ήταν μια συνεδρίαση που έπρεπε να γίνει. Ας αφήσουμε τις αναλύσεις του χθες. Το σήμερα και το αύριο είναι που πονάει. Κρατήστε δυνάμεις για εκεί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου