Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Βέροια, η πλατεία Δημαρχίας γίνεται πλατεία τραπεζοκαθισμάτων!


Την παραχώρηση μέρους της πλατείας Δημαρχείου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν κάνει αίτηση θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, η Τοπική Κοινότητα. Στη γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση θα είναι η αυστηρή τήρηση των όρων και ο συνεχής έλεγχος αλλά και η επέκταση του μέτρου σε όλες τις πλατείες του Δήμου όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος...

Σε άλλες αποφάσεις της, η Τοπική Κοινότητα προτείνει:
- Να τοποθετηθούν παγκάκια στο Φράγμα του Αλιάκμονα κατά μήκος της πεζοπορικής διαδρομής για ξεκούραση των περιπατητών.
- Τοποθέτηση κάδου σκουπιδιών στην παιδική χαρά Πανοράματος και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ποτίσματος των φυτών.
- Καθαρισμό κεντρικού δρόμου Πανοράματος και περιφερειακού δρόμου πάνω από τη Βίλλα Βικέλα.
- Τοποθέτηση υψηλού κιγκλιδώματος περίπου 1,20 μ ύψος ώστε να διαφυλαχθεί η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των μαθητών στο 12ο Δημοτικό Σχολείο
- Κατάργηση του χώρου στάθμευσης των δημοτικών συμβούλων στο Δημαρχείο
- Ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Παρόδου Ηρακλέους που οδηγεί προς το άλσος Παπάγου, δημιουργία κρασπέδων και ανέγερση ενός τοιχίου αντιστήριξης του δρόμου.
- Κλείσιμο του ασφάλτινου δρόμου που διέρχεται μέσα από το άλσος Παπάγου για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων, οχημάτων Αστυνομίας - Πυροσβεστικής και οχημάτων του Δήμου.
- Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην Περιφερειακή οδός (πρώην εργοστάσιο Λιμπάντση) για τη διευκόλυνση κατοίκων του διαμερίσματος της Μέσης και των υπολοίπων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στην οδό Πιερίων στη διασταύρωσή με την οδό Σαμψούντος (στο ύψος του «Σπέσιαλ») και στην οδό Σταδίου στη διασταύρωσή της με τον οδό Παυσανίου.
- Ασφαλτόστρωση δρόμων στο Εργοχώρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου