Εξαιρετικός τσιπουρομαζέςοι τηγανητές μελιτζάνες και θα τις να φτιάξουμε αφράτες με κουρκούτι
Θα χρειαστούμε για 6 άτομα 3 μεγάλες μελιτζάνες, 2 φλιτζάνες αλεύρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.1 αυγό, 1 μικρό μπουκάλι μπύρας και ελαιόλαδο.
Θα ξεκινήσουμε επιλέγοντας μεγάλες και σφικτές μελιτζάνες τις οποίες θα
κόψουμε σε διαγώνιες λωρίδες πάχους 1,5 εκ.Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα βαθύ σκεύος με νερό και λίγο αλάτι να φύγει η πικράδα τους.
Και ενώ αυτές θα μουλιάζουν στο αλατόνερο εμείς φτιάχνουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα με γάλο μπολ τα αλεύρι (κρατώντας 2-3 κουταλιές), ραντίζουμε με το αλάτι και ρίχνουμε στο κέντρο το αυγό και στη συνέχεια σιγά σιγά τη μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς θέλουμε έναν παχύρευστο χυλό που τον βελτιώνουμε στο σφίξιμο του με την περίσσια του αλευριού που φυλάξαμε.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες χρησιμοποιώντας χαρτί η πετσέτα κουζίνας
Στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή όρεξη σε όλους και όλες σας
Με τιμή
Δημήτρης Μάντσιοςwww.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax 2332022212
Δημήτρης Μάντσιοςwww.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax 2332022212
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου