Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εισήγηση προέδρου 'Ενωσης Ξενοδόχων ΠΕ Ημαθίας στην 5η Περιφεριακή συνάντηση για τον τουρισμό


Από τα πολλά που ακούστηκαν στις συναντήσεις των περιφερειακών Ενοτήτων ένα είναι το κοινό αίσθημα να βρούμε τον βηματισμό μας στο ευρύτερο τουριστικό γίγνεσθαι της Ελλάδος και γιατί όχι να κερδίσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που λέγετε τουριστική ανάπτυξη.  
Να περάσουμε στον υποψήφιο ταξιδιώτη,
στο διοργανωτή συνεδριών,
στον τουριστικό πράκτορα,
και στον απανταχού γης
αναποφάσιστο τουρίστα
ένα και μοναδικό μήνυμα την αναμορφωμένη ταυτότητα των 7 περιφερειακών ενοτήτων ως ένα σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό.
Έντυπα ναι θα κάνουμε και θα είναι τα καλύτερα γιατί έχουμε και παραδείγματα αλλά και ανθρώπους να μας καθοδηγήσουν.
Σε εκθέσεις ναι θα συμμετέχουμε και έχουμε την δυνατότητα να πρωτοτυπούμε γιατί η επιτυχής συμμέτοχή έχει μια αλάνθαστη συνταγή που μένει στο υποσυνείδητο του επισκέπτη αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο του κοινού αλλά και των υπολοίπων συμμετασχόντων  «άρτος και θεάματα» και ναι και αυτό στην Κεντρική Μακεδονία το έχουμε και έχουμε πολλά να δείξουμε.
Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν  και ας παντρέψουμε την σύγχρονη τεχνολογία με την μοναδική μας παράδοση, ας εκμεταλλευτούμε τις γαστριμαργικές μας απολαύσεις και τα κρασιά μας προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης η οποία θα αφήσει το δικό της μοναδικό αποτύπωμα στις θύμησες των τωρινών αλλά των μελλοντικών μας επισκεπτών.
Έτσι και αλλιώς το σύγχρονο επιχειρησιακό μάρκετινγκ έδειξε ότι τουρισμός είναι
το περίβλημα μιας πλούσιας ιστορίας, μιας πολιτιστικής διαδρομής, μιας παραγωγικής διαδικασίας, της γεύσης, των ακουσμάτων και τελικά, της ουσίας μιας κοινωνίας.
Δεν είναι βαριά βιομηχανία όπως πολλοί θέλουν να το λένε γιατί δεν έχει βιομηχανικούς εργάτες τους οποίους πολύ σεβόμαστε αλλά έχει ανθρώπους που προσφέρουν απλόχερα και εξειδικευμένα τις υπηρεσίες και το χαμόγελό τους συμβάλλοντας ενεργά τόσο στη τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.
Είναι το κέλυφος που δένει πολιτισμό, οικονομία, κοινωνία σε ένα σαφή αναπτυξιακό δρόμο, στην εξωστρέφεια και την αποδοχή εντάσσοντας κατά προτεραιότητα την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας.
Για μας που κατ΄ επάγγελμα ζούμε από τον τουρισμό και με τον τουρισμό συνειδητοποιούμε μέρα με την μέρα πως είναι μια διαρκής συλλογική προσπάθεια 7 περιφερειακών ενοτήτων να δείξουμε τη καλή μας πλευρά και να απαντήσουμε στις κριτικές.
Πολλές φορές προβληματίστηκα για τον ορισμό της γαστρονομίας
Άραγε είναι η τέχνη του να παρασκευάζεις καλό φαγητό.
Φαγητό ποιοτικό που με υποκειμενικά αλλά και αντικειμενικά κριτήρια, να ικανοποιεί αυτόν που το καταναλώνει.
Ή μήπως είναι τέχνη του να εκτιμάς το καλό φαγητό, όπως σου το προσέφερε η φύση και η παράδοση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, με συγκεκριμένη ταυτότητα και ιστορία...
Όπως και να το δούμε είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος έτσι και με τον του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου