Σημείωση blog: Ξεκινάμε σήμερα τη στήλη της τοπικής γαστρονομίας, την οποία θα επιμελείται κάθε Παρασκευή ο φίλος μας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Εσπερίδες" και πρόεδρος των ξενοδόχων της Ημαθίας, κ. Δημήτρης Μάντσιος. Το πρώτο του πιάτο νηστίσιμο. Απολαύστε το
Θα φτιάξουμε μια πρωτότυπη τηγανιά με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες και θα χρειαστούμε 300γρ μανιτάρια άσπρα στρογγυλά, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι , 1 πιπεριά πράσινη, 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί ξυνόμαυρο, 1 σφινάκι ελαιόλαδο πιπέρι και αλάτι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και
αφού έχουμε τεμαχίσει τα μανιτάρια στα τέσσερα αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους, τα βάζουμε να σωταριστούν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι την πιπεριά σε λεπτές φέτες
Μόλις σωθούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστή την τηγανιά μας.

Καλωσορίζω με χαρά την στήλη, συγχαρητήρια στον Δημήτρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερώτηση: Τα κοτσάνια από τα μανιτάρια τα πετάμε; Δεν τρώγονται;