Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σκόρπιες σκέψεις… συμπαράστασης


Αδιέξοδη φαίνεται να είναι η εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη στους δήμους Νάουσας και Βέροιας, αλλά φαντάζομαι και σε όλους τους δήμους. Ίσως πλην εξαιρέσεων. Η ατυχής σύνδεση του θέματος από τους κ. Καραμπατζό και Πολάκη (κοινή γραμμή;) με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, αποδείχθηκε και μοιραία...
Η τοποθέτηση του κ. Γώγου ήταν καταλυτική: «Τα τελευταία χρόνια εκλέγεται πρόεδρος της δημοκρατίας ακριβώς επειδή τα κόμματα προτείνουν υποψηφίους προερχόμενους από άλλους χώρους. Το ΠαΣοΚ Κωστή Στεφανόπουλο, η Ν.Δ. Κάρολο Παπούλια. Έτσι έπρεπε να κάνετε κι εσείς…»
Βέβαια η μόνη διαδικασία που θα μπορούσε να έχει αίσιο τέλος, θα ήταν να εκλεγεί ένας άξιος και με κύρος συμπαραστάτης που ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ σε κάποια παράταξη. Να μην έχει την ταμπέλα του κομματικού ή παραταξιακού, ή κι αν την έχει, να μπορεί να πείσει και να ενώσει όλες τις πλευρές, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ και φυσικά χωρίς μυστικές συμφωνίες και συνεργασίες. Επιτέλους, ας ξεφύγουμε από την πεπατημένη, ας ανοιχτούμε στην κοινωνία, στη νεολαία, ας εμπλουτίσουμε την ατζέντα των άξιων και των αξιών μας.
Επιτέλους, ΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ που ακόμη δεν ανακαλύψαμε. Είναι γύρω μας, έχουμε την ανάγκη τους. Έχουμε την ανάγκη της ΦΥΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ. Φτάνουν πια τα πισωγυρίσματα.

Ακόμα κι ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα μόνο βήμα…
(Κινέζικη παροιμία)

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορεί σήμερα που αυτού του είδους η πολιτική έχει καταδικασθεί να υπόσχεται ένας δήμαρχος μία θέση σε κάποιον προεκλογικά και μάλιστα μια τέτοια θέση που προϋποθέτει ανεξαρτησία από κάθε είδους δεσμεύσεις. Δηλαδή πώς θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ενός δημότη πιθανόν και κόντρα σε μία αυθαιρεσία της δημοτικής εξουσίας αν ο συμπαραστάτης χρωστάει χάρη στην δημοτική εξουσία που τούχε ταγμένη τη θέση πριν ακόμη τις εκλογές και πριν γνωρίζει ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι... Αυτό είναι παλαιοκομματισμός! Νομίζω ότι ο δήμαρχος πρέπει να καταλάβει το λάθος του και να αφήσει τους συμβούλους να ψηφίσουν ελεύθερα, αφού βεβαίως αποσυρθεί ο κ. Πολλάκης, του οποίου η υποψηφιότητα πιθανόν είναι και παράνομη, λόγω του ότι είναι ήδη απόμαχος δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή