Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μητέρα η Βεροιώτισσα Μάγδα Πένσου


Πριν από λίγες μέρες ήρθε στη ζωή του αγαπημένου ζευγαριού Δημήτρη Αποστόλου και Μάγδας Πένσου το πρώτο του παιδί, ένα υγι­έστατο αγοράκι! Ο ερχομός του νέου μέ­λους στη ζωή του ευτυχισμένου ζευ­γαριού συμπληρώνει με τον καλύτερό τρόπο τη σχέση του, που βαδίζει στον έκτο χρόνο. Ο γνωστός σεναριογρά­φος το έτερον ήμισυ του συγγραφικού διδύμου Ρήγας-Αποστόλου που έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες θεατρικές και τηλεοπτικές επιτυχίες την τελευταία 15ετία, βρήκε στη Μάγδα Πένσου την ιδανική γυναίκα...
Η συνάντησή τους το 2005, στο θεατρικό έργο «Τρεις φορές γυναίκα», σηματοδότησε την αρ­χή για έναν μεγάλο έρωτα. «Είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με κάνει να νιώθω ότι δεν χρειάζεται να παίζω κάποιο ρόλο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη Μάγδα», δήλωνε πριν από έναν χρόνο.
Η Μάγδα Πένσου γεννήθηκε στη Βέροια και υπήρξε αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Πριν κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, εργά­στηκε στο θέατρο με μερικούς από τους πιο αξι­όλογους σκηνοθέτες (Κονιόρδου, Τσιάνος, Φα­σουλής). Συνεργάστηκε με Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο του Νότου, Θέατρο Άττις, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Βόλου, Κρήτης, Πάτρας, Θεατρική Διαδρομή καθώς και με την ΕΛ.ΘΕΑ. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, σποτς καθώς και σε δίσκους των θεατρικών παραστάσεων (LEGEND) «Άντρες με τα όλα τους» σε μουσική David Yazbek και στίχους Άρη Δαβαράκη & “CINECITTA” της Αφροδίτης Μάνου. Ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου την ανακάλυψε στην τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη (Επιδαύρεια 2005) κι έτσι ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 2006&2007, με συναυλίες του Βασίλη Δημητρίου δίπλα στους Κώστα Θωμαϊδη και Μίλτο Πασχαλίδη. Το Μάρτιο του 2008, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετείχε στο αφιέρωμα «40 χρόνια Βασίλης Δημητρίου», με τα μουσικά σύνολα ΕΡΤ, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου και την παιδική χορωδία Δ. Τυπάλδου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και του Βασίλη Δημητρίου. Ακολουθεί συνεργασία με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, σε ζωντανές από το Β΄πρόγραμμα της ΕΡΑ ραδιοφωνικές συναυλίες καθώς και σε συναυλίες το καλοκαίρι του 2008, δίπλα στους Λένα Αλκαίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Πέτρο Γαϊτάνο, Βασίλη Λέκκα και Δημήτρη Μπάση. Το 2009 τραγουδά μελοποιημένη ποίηση, συμμετέχοντας στο δίσκο του Βασίλη Δημητρίου, με τίτλο “Κ.Γ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ”(LYRA) το τραγούδι «Γιατί μ’αγάπησες» σε στίχους της Μαρίας Πολυδούρη. Ήταν το τραγούδι των τίτλων της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς στην ΕΡΤ 1 το χειμώνα 2008-2009. Το Νοέμβριο του 2009, συμπεριλήφθηκε μαζί με το videoclip του (σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά) στη συλλογή “LYRA 2010” (LYRA). Η πρώτη της εμφάνιση σε μουσική σκηνή οφείλεται στο Μανώλη Μητσιά. Την άκουσε σε μουσική εκπομπή του «Στην υγειά μας» (ΝΕΤ) για τη μελοποιημένη ποίηση και της πρότεινε συνεργασία. Εμφανίστηκε το Μάρτιο και Απρίλιο του 2009 στη μουσική σκηνή «Γραμμές», δίπλα στο Μανώλη Μητσιά και την Ηρώ Σαϊα. Το καλοκαίρι του 2009 συνέχισε με συναυλίες δίπλα στον Μανώλη Μητσιά. Tο χειμώνα 2009-2010 εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή «Γραμμές», δίπλα στο Μανώλη Μητσιά και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.
Η πορεία του Δημήτρη Αποστόλου δεν χρει­άζεται πολλές συστάσεις. Sold out θεατρικές πα­ραστάσεις, με πιο πρόσφατη τις«Γυναίκεςμετα μαύρα», και σειρές όπως«Δυο ξένοι» και «Κόκκι­νο δωμάτιο» φιγουράρουν στο βιογραφικό του, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του διευθυντή σύνταξης στο περιοδικό Downtown.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου