Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ, ΕΙΔΕΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ.

"Τότε ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς τους εκ δεξιών αυτού· Έλθετε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην εις εσάς βασιλείαν από καταβολής κόσμου. Διότι επείνασα, και μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και με εποτίσατε, ξένος ήμην, και με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και με ενεδύσατε, ησθένησα, και με επεσκέφθητε, εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς εμέ. Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν οι δίκαιοι, λέγοντες· Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα και εθρέψαμεν, ή διψώντα και εποτίσαμεν; πότε δε σε είδομεν ξένον και εφιλοξενήσαμεν, ή γυμνόν και ενεδύσαμεν; πότε δε σε είδομεν ασθενή ή εν φυλακή και ήλθομεν προς σε; Και αποκριθείς ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς αυτούς· Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε. (Ματθ. 25:34-40)"
Το εκπληκτικότερο Ευαγγέλιο της Ορθοδοξίας. Εξαιρετικά αφιερωμένο στις "Θεούσες" και τους "Θεούσους" που βυσσοδομούν σήμερα  εναντίον ανθρωπίνων ψυχών. Για τους άλλους καρφί δε μου καίγεται. Ούτε και γω είμαι άξιος να υπερασπιστώ τα ανθρώπινα πλάσματα του κόσμου ολάκερου.
Αφιερωμένο σε όλους και όσες απολαμβάνουν γαρίδες και αστακοουρές στη νηστεία, κάνοντας 1000 μετάνοιες και λέγοντας 200 πατερημά την ημέρα, ανάκατα από μια απίστευτη προγονοπληξία,. Μα στην καρδιά τους δάκρυ δεν στάζει για τον αδελφό τους. Που ούτε χρώμα διαθέτει, ούτε φυλή, ούτε
πλούσιος ή φτωχός είναι. Απλά είναι ο συνάνθρωπος μας. Αυτός ο φασισμός  μιας απίστευτης  και ψευδεπίγραφης  ισουητικής και φαρισαϊκής αντίληψης πρέπει να καταδικαστεί από την Ελλαδική Εκκλησία. Και οι Μητροπολίτες να ανοίξουν τα κελιά των μοναστηριών τους να φιλοξενήσουν κάθε δύστυχο πλάσμα. Την απόγνωση ο Θεός θα την πορέψει. Λύση θα βρει  ο Θεός για όσους τον πιστεύουν και όχι για αυτούς που αγύρτικα επικαλούνται το όνομά του.
Είδες αδελφό σου; είδες Κύριον Τον Θεό σου λοιπόν. Και ο αδελφός σου ούτε χρώμα έχει, ούτε σύνορα τον κρατούν από την αγκαλιά σου. 
Θόδωρος Ελευθεριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου