Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στο προπύργιο της Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων.
Το πρωί στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου συμπαραστατούμενου απο Ιεράρχες του Θρόνου.
Εν συνεχεία σχηματίστηκε πομπή, ηγουμένου του Οικουμενικού Πατριάρχη, η οποία κατέληξε στις όχθες του Κερατίου Κόλπου όπου έγινε
η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Τη στιγμή που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος άρχισε να ψέλνει τον "...Εν Ιορδάνη" εκείνη τη στιγμή άρχιζε προσεύχεται ο Ιμάμης.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συγκίνησε τους πάντες, όταν ζήτησε με υπομονή από τους Αρχιερείς και του Κληρικούς του Πατριαρχείου να αναμένουν μέχρι να τελειώσει ο Ιμάμης.
Με την στάση του
αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απέδειξε ταυτόχρονα και τον σεβασμό προς τον Μουσουλμανικό κόσμο.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι φέτος είναι η ένατη χρονιά από τότε που άρχισε ο αγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού για πολλά χρόνια ο αγιασμός των υδάτων στο Κεράτιο Κόλπο για ιστορικούς λόγους είχε διακοπεί.
Τον Σταυρό από τα κρύα νέρα του Κεράτιου κόλπου έπιασε ο Δημήτριος Κουζούνης από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με την σύζυγο του, και όπως τόνισε και ο ίδιος είχε τάμα πολλά χρόνια να βούτηξει μια μέρα στα νέρα του Κερατίου για να πιάσει τον σταυρό.
πηγή:romfea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου