Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010
Οινοποιείο Καρανάτσιος.Τέσσερις γενιές ιστορία και η παράδοση συνεχίζεται!
Τα αδέρφια Γεώργιος και Θεόδωρος Καρανάτσιος αποτελούν την τέταρτη γενιά της οικογενείας Καρανάτσιου, η οποία καταγεγραμμένα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον αμπελοοινικό χώρο. Με εφόδια την εμπειρία και τη γνώση, που πηγάζει από την πολυετή μας δράση στο αμπέλι και το κρασί και με σύμμαχο την επιστημονική μας κατάρτιση με τις σπουδές του Γιώργου στα Οικονομικά – marketing και του Θεοδώρου στην Οινολογία - αμπελουργία, δίνουμε τη δική μας ξεχωριστή εκδοχή στη δημιουργία μεγάλων κρασιών και την ανάδειξη των αρετών του ελληνικού αμπελώνα.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η
δημιουργία του μεγάλου κρασιού ξεκινά στον αμπελώνα και γι' αυτό διαλέγουμε με προσοχή το κάθε αμπελοτεμάχιο, ώστε να είναι προικισμένο με χαρισματικό μικροκλίμα. Καλλιεργούμε την κάθε ποικιλία με την ξεχωριστή φροντίδα που η παράδοση μας διδάσκει, εφαρμόζοντας με αρμονία τις πλέον σύγχρονες αμπελουργικές τεχνικές. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις σε συνδυασμό με την πολύ αυστηρή διαλογή των σταφυλιών κατά τη συγκομιδή στο αμπέλι και την ταινία ελέγχου στη σταφυλοδόχο μας δίνουν την βέλτιστη πρώτη ύλη.
Οι ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούμε και οινοποιούμε είναι το Ξινόμαυρο, το Cabernet Sauvignon, to Merlot, και το Syrah, και οι λευκές ποικιλίες είναι το Sauvignon Blanc, το Chardonnαy, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης και η Μαλαγουζιά. Κατά την οινοποίηση παντρεύουμε τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης με τις πλέον σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές, ώστε να αναδείξουμε την τυπικότητα της κάθε ποικιλίας στην καλύτερη έκφρασή της. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παρουσιάζουμε στον κάθε οινόφιλο κρασιά με ιδιαίτερες δομές και ευγενικό χαρακτήρα.
Το οινοποιείο μας, πρότυπο και άρτια εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, είναι επισκέψιμο σε όλους τους χώρους του, ώστε ο επισκέπτης να έχει μια συνολική εικόνα του τρόπου εργασίας μας. Βρίσκεται στο 1ο χλμ. επί της επαρχιακής οδού Νάουσας 3- 5 Πηγάδια. Οι χώροι φιλοξενίας μας λειτουργούν και τις τέσσερις εποχές του χρόνου καθημερινά. Ο επισκέπτης ακολουθεί τη μαγευτική διαδρομή του σταφυλιού ξεκινώντας από τον αμπελώνα και το χώρο όπου υπάρχουν τα μηχανήματα παραλαβής των σταφυλιών, συνεχίζοντας στο χώρο με τις ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης και στη συνέχεια στο χώρο εμφιάλωσης και τυποποίησης. Τέλος φτάνει στην υπόγεια κάβα "οινοφυλάκιο", όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα κρασιά μας ανάμεσα στα δρύινα βαρέλια ωρίμανσης του κρασιού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου