Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ανάσα πριν τη συγκομιδή κι ακόμα δεν έγινε ούτε το 10% των εκτιμήσεων(rodochoritis.blogspot.com)

 Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη η μηλοπαραγωγή στο Ροδοχώρι παρουσιάζει σήμερα το πολύ αξιόλογο blog  rodochoritis.blogspot.com. Ελπίζουμε να υπάρξουν άμεσα αντανακλαστικά από τους αρμόδιους και να βρεθεί σύντομα λύση. Διαβάστε τι γράφει το σημείωμα:


Ενάμιση μήνας περίπου πέρασε από την ημέρα
που το χαλάζι ισοπέδωσε το 95% της παραγωγής μήλων του Ροδοχωρίου.

Τότε είχε έρθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μαζί με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο για μια πρώτη ματιά και αυτό ήταν όλο, κάναμε δηλώσεις ζημιών σε μια βδομάδα, και σε 15 μέρες περίπου ξεκίνησαν να κάνουν εκτιμήσεις.



Από τις 24 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχει περάσει ενάμιση μήνας και ακόμα δεν έχει  εκτιμηθεί το 10% τις έκτασης.

Άρχισε να υπάρχει πλέον κι άλλο πρόβλημα εκτός απ’ τη ζημιά, κι αυτό γιατί κάποιοι παραγωγοί θέλουν να μαζέψουν την παραγωγή τους και δεν μπορούν γιατί ακόμα δεν πέρασαν οι Γεωπόνοι να εκτιμήσουν την ζημιά.

Τι θα γίνει λοιπόν όταν σε 10 περίπου μέρες θα ξεκινήσουν όλοι οι παραγωγοί του χωριού την συγκομιδή των μήλων.

Ο ΕΛΓΑ έχει στείλει μόνο δυο Γεωπόνους να κάνουν εκτίμηση σε περίπου 2600 στρέμματα, μεσολάβησαν και οι απεργίες των γεωπόνων για 10 μέρες, αλλά έτσι κι αλλιώς με το ρυθμό που κάνουν εκτίμηση δε θα προλάβαιναν να τελειώσουν ακόμα κι αν η συγκομιδή γινόταν τον Δεκέμβριο.

Οι αρχές του χωριού (πρόεδρος Δ.Δ.Ροδοχωρίου & Αγροτικός σύλλογος Ροδοχωρίου) αντί να απαιτήσουν απ' τον ΕΛΓΑ ποιο γρήγορη εκτίμηση με περισσότερους Γεωπόνους, δεν κάνουν το παραμικρό λες και δεν τους αγγίζει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου