Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η Νάουσα τίμησε την επέτειο 30 ετών του Ποιμενάρχου της

 


Το βράδυ της Κυριακής, 20ης Οκτωβρίου, στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την επέτειο των τριάντα χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.


Η εκδήλωση άρχισε με τον Βυζαντινό Χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Νέστορος Σαράντη που έψαλε επίκαιρους ύμνους. Ακολούθησε η ανάγνωση των μηνυμάτων των Προκαθημένων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης.


Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής και ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας παρουσίασαν τον επετειακό τόμο «ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ», αφιέρωμα στο έργο και τις δράσεις του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας (1994-2024). Ο τόμος αποτελεί αντίδωρο ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας από τους συνεργάτες και κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και παρουσιάζει συνοπτικά το πολύπλευρο αρχιερατικό, ποιμαντορικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό  έργο του, καθώς και ιστορικές στιγμές της τριακονταετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας του.


Στο δεύτερο μέρος η Σχολική Χορωδία Βεροίας και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Ελένης Αναγνώστου παρουσίασαν ύμνους του οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου σε μουσική Μάριου Τόκα και επίκαιρα τραγούδια για τα πρόσφατα Ελευθέρια της Ναούσης.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό και ιδιαιτέρως προς την Υπεραγία Θεοτόκο για όσα συνετελέσθησαν με τη χάρη και τη βοήθειά τους τα τριάντα αυτά χρόνια, αντιπροσέφερε σε ένδειξη απείρου ευγνωμοσύνης το ταπεινό του, όπως είπε, δώρο προς την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, τον τόμο «Χαίροις παντευλόγητε Μαριάμ», που περιλαμβάνει τις ομιλίες του προς τιμήν της Παναγίας τα τελευταία δέκα χρόνια και εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για τις μεγάλες προσπάθειες που τον αξίωσε να διακονήσει, και έκλεισε την αντιφώνησή του με ευχαριστίες προς τους συντελεστές του επετειακού τόμου και της τιμητικής εκδηλώσεως, τους άρχοντες, τους κληρικούς και τον ευσεβή λαό της Ναούσης για την παρουσία τους.


Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου